Foto: LETA
Arodbiedrība "LABA" ir gatava rīkot jaunas protesta akcijas tik ilgi, līdz valdība sadzirdēs prasības un samazinās pievienotās vērtības nodokli (PVN) apkurei, sacīja arodbiedrības valdes priekšsēdētāja vietnieks Vladislavs Bartaševičs.

"Viens no mūsu mērķiem bija panākt, lai valdība mūsos ieklausās. Tas nenotika. Valdība kārtējo reizi mums vienkārši spļauj virsū. Ir skumji, ka neviens no ministriem neiznāca aprunāties," uzskata Bartaševičs. Viņš saka, ka "LABA" turpinās iesākto un rīkos jaunas, daudz nopietnākas, akcijas, ja būs nepieciešams.

Jautāts, kā vērtē Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Viļņa Ķirša aprunāšanos ar akcijas dalībniekiem, Bartaševičs teica, ka viņa klātbūtni nav ievērojis. "Es vispār nezināju, ka viņš bija iznācis. To es neuzskatu par aprunāšanos ar iedzīvotājiem. Viņš neuzkāpa tribīnē un tautai acīs nepaskatījās," saka arodbiedrības pārstāvis.


Viņaprāt, kopumā protesta akcija izdevās, jo uz to sapulcējās daudz cilvēku. "Pirmo mērķi - pievērst sabiedrības uzmanību problēmai, ka nodoklis siltumenerģijai ir pārāk liels - mēs sasniedzām," saka Bartaševičs.

Kā ziņots, otrdien skaļā protesta akcijā pie valdības mājas vairāki simti cilvēku prasīja samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) apkurei no 12% līdz 5%.

Pie mītiņa dalībniekiem neviens no ministriem tā arī neiznāca. Tomēr īsi pirms akcijas sākuma, ap plkst.11.30 bija ieradies Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs. Uz speciāli runātājiem paredzētā paaugstinājuma Ķirsis gan nekāpa un ar atnākušajiem aprunājās bez mikrofona palīdzības akcijas "mierīgajā" daļā.

Saskaņā ar policijas aplēsēm ap plkst.12 protesta akcijā piedalījās 500 līdz 600 cilvēku. Mītiņa dalībnieki bija skaļi, pūta svilpēs, rokās turēja zaru slotas un vairāk nekā 20 plakātus. Fonā skanēja bungu sitieni.

Cilvēkiem uz sejām bija uzliktas no papīra izgrieztas ministru maskas. Daži no plakātu uzrakstiem vēstīja: "Bērniņ, šodien mēs neēdīsim, šodien maksāsim par apkuri", "Salsti, vecmāmiņ! Tava valdība", "Kurš mani sasildīs?", "Apkuri bez PVN".

Protestētāji arī pieprasīja valdības atkāpšanos. "Mums nav vajadzīga tāda valdība, kas neciena darbaļaudis," pauda akcijas organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!