Foto: Publicitātes attēli
Jēkabpils dome ceturtdien atbalstīja ieceri pāri Daugavai būvēt vanšu tiltu, liecina pašvaldības informācija.

Deputāti ceturtdien lēma par tilta pār Daugavu un piebraucamo ceļu būvniecības gala varianta izvēli. Ņemot vērā Vides pārraudzības valsts biroja atzinumu, bija jāizvēlas viens no diviem variantiem - trīs laidumu vanšu tilts (tilta kopgarums 420 metri) vai četru laidumu ārēji saspriegtas konstrukcijas tilts (tilta kopgarums- 414 metri).

Izvērtējot objektīvus apstākļus, deputāti lēmuši tālākai tehniskā projekta izstrādei virzīt vanšu tilta variantu.

Atsaucoties uz AS "Ceļuprojekts" pārstāvju teikto, izstrādājot tehnisko projektu, tiks pilnveidots vanšu tilta vizuālais tēls, piedāvājot arhitektoniski izteiksmīgākus risinājumus, liecina pašvaldības informācija.


Jaunā tilta izmaksas pēc svārstās no 11 līdz 13 miljoniem latu. Paredzēts, ka jaunais tilts atradīsies Bebru ielas galā ar tilta pieeju pieslēgumu Neretas ielai kreisajā krastā un Rīgas ielai un Daugavpils ielai labajā krastā.

Par jauna tilta pār Daugavu Jēkabpilī jau sāka spriest 2008. gadā. Tad Satiksmes ministrija un Jēkabpils dome nolēma veidot kopīgu darba grupu, lai vienotos par tilta būvniecību. Plānoja, ka jauno tiltu Jēkabpilī varētu uzbūvēt līdz 2015.gadam. Satiksmes ministrija līdzekļus tilta būvniecībai plāno piesaistīt no Kohēzijas fondiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!