Kuldīga ar savu šarmu pievelk ne tikai tūristus, bet arī meža pīles. Vairākus gadus Kuldīgas iedzīvotāji ziemā var priecāties par to, ka meža pīles par vietu, kur pārziemot izvēlas Kuldīgas vecpilsētu, informē Kuldīgas novada pašvaldībā.

Arī šoziem Alekšupītē, dīķi pie Tiesas, sastopama apjomīga meža pīļu kolonija, kura ar lielu prieku sagaida ikvienu garāmgājēju, kurš paņēmis līdz kādu kārumu. Vietējiem iedzīvotājiem meža pīļu barošana un vērošana, Alekšupītē pie Kuldīgas tiesas nama, kļuvusi par tradīciju.

Parasti pīles tiek barotas ar maizi, bet, kā norāda speciālisti, daudz pilnvērtīgāks našķis putniem būtu dažādi labības graudi, cieti vārītas biezputras, sasmalcināti, vislabāk vārīti kartupeļi un arī ozolzīles.

Eiropā meža pīles var būt gan nometnieces, gan daļēji migrējoši putni. Meža pīles, kuras nedodas uz siltajām zemēm, ziemā meklē neaizsalušas ūdenstilpnes.

Aizvien biežāk meža pīles izvēlas ūdenstilpnes tieši pilsētās, kur nereti pierod pie cilvēkiem un kļūst tik drošas, ka barību gatavas ņemt pat no cilvēka rokas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!