Foto: LETA
Pērn Gaisa spēku helikopteri no reģioniem uz ārstniecības iestādēm Rīgā pārveda deviņus cietušos, informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš otrdien, 26.februārī, parakstīs jaunu vienošanos par sadarbību neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā ikdienā un ārkārtas situācijās.

Vienošanās paredz ciešāku sadarbību vairākās jomās, tostarp informācijas apmaiņu, sadarbību militāro mācību laikā, kopīgu apmācību organizēšanu un sadarbību ikdienas un ārkārtas medicīniskajās situācijās.

"Pilnveidojot militāro un civilo sadarbību, būtiski, ka nozīmīgi resursi tiek izmantoti ne tikai militāriem mērķiem, bet varam veiksmīgi nodrošināt palīdzību sabiedrībai kopumā. Līdz šim ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem esam izveidojuši labu sadarbību, piesaistot glābšanas helikopteru kritiski slimu pacientu vai smagi cietušo pārvešanai no reģionu slimnīcām uz Rīgas specializētajiem centriem. Taču mēs redzam lielas iespējas sadarbību turpmāk veidot vēl ciešāku, lai būtu gatavi nodrošināt visu nepieciešamo palīdzību iedzīvotājiem gan ikdienā, gan arī ārkārtas situācijās," norādīja Ploriņš.

Pērnā gada laikā arī apsekoti helikopteru nosēšanās laukumi pie ārstniecības iestādēm Kurzemē, Vidzemē un Latgalē un rīkoja kopīgas mācības Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!