Foto: LETA
Iespējamās tiesvedības saistībā ar Latvijas Televīzijas (LTV) jauno valdes locekļu izvēli, visticamāk, procesu nepaturēs un 7.martā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) varēs paziņot izvēles rezultātus, preses konferencē sacīja NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Padomes loceklis Gints Grūbe piebilda, ka šo procesu neietekmēs arī Latvijas Žurnālistu savienības (LŽS) protesta vēstule, kas prasīja konkursa apturēšanu.

Komentējot Administratīvās rajona tiesas lēmumu pieņemt noraidītā LTV valdes amata kandidāta Roberta Putņa sūdzību, Dimants teica, ka, viņaprāt, tiesas lēmums izskatīt Putņa iesniegumu attiecas tikai uz jautājumu par Putņa izglītības izvērtēšanu, nevis par visu konkursa procesu kopumā. Tādēļ tiesas rīcība nevarētu skart konkursa norisi.

Arī LŽS pārmetumus, ka konkurss būtu jāaptur, jo tajā neesot uzrunāti cilvēki ar darba pieredzi LTV, neiztur kritiku, jo valdes amatam pieteicās trīs kandidāti ar pagātni LTV, no kuriem viens atlases gaitā pats atteicās. Grūbe sacīja, ka minētais arguments ir nenopietns un nepietiekams iemels, lai šo konkursu pārtrauktu, kā to prasīja LŽS.

Preses konferencē NEPLP pārstāvji pauda pārliecību, ka konkurss nebeigsies bez rezultātiem un 7.martā tiks noskaidrots jaunais LTV vadītājs un valdes locekļi.

Jau ziņots, ka vairāki pirmā atlases raundā noraidītie kandidāti asi iebilduši pret NEPLP atlases metodēm. To starpā ir mūzikas industrijas uzņēmējs un bijušais laikraksta "Vakara Ziņas" redaktors Juris Millers, augstskolas "Turība" lektors Jānis Rušenieks, kas 90.gados vadīja 90.gadu beigās bankrotējušu televīzijas raidorganizāciju "RBS TV", kā arī bijušais "Sabiedrības par atklātību Delna" vadītājs Roberts Putnis, kas iesniedzis prasību pret NEPLP administratīvā rajona tiesā.

Arī Latvijas Žurnālistu savienība (LŽS), kas ir mediju darbinieku arodorganizācija, aicināja NEPLP pārtraukt konkursu, kurā izvēlēs LTV valdes priekšsēdētāju un divus valdes locekļus.

Kā ziņots, NEPLP pēc 14.februāra sēdes pagarināja LTV valdes pretendentu izvērtēšanu līdz 7.martam. Tas tiek darīts pēc "Fontes" iesnieguma, kā arī ar mērķi paildzināt publisko procesu.

Uz LTV valdes locekļu amatiem pieteicās 45 kandidāti, kuru vārdi netika publiskoti. Otrajā kārtā pēc dokumentu izvērtēšanas un intervijas iekļuva deviņi kandidāti - trīs uz katru valdes locekļa amatu.

Jau ziņots, ka uz LTV valdes priekšsēdētāja amatu kandidē mediju holdinga "Baltijas Mediju alianse" kādreizējais izpilddirektors Ivars Belte, pētījumu aģentūras "TNS Latvia" valdes priekšsēdētāja Ginta Krivma un bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve.

Uz LTV valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos kandidē bijušais radio "Star FM" programmu direktors Patriks Grīva, reklāmas aģentūras "Lowe Age Latvia" izpilddirektors Sergejs Ņesterovs un LTV septītā kanāla satura redaktore Jana Semjonova.

Uz LTV valdes locekļa amatu finanšu un tehnoloģiju jautājumos kandidē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" finanšu direktors Uģis Mālmanis un bijušais SIA "Baltcom TV" valdes loceklis Māris Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!