Foto: stock.xchng
Rīgas Dome aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par paredzēto koku ciršanu: Rīgā, Mazajā Nometņu ielā 20 , Lomonosova ielā 1 k-5 un Kundziņsalā, informē Rīgas pilsētas būvvaldes preses dienests.

Mazajā Nometņu ielā 20 plānots cirst trīs liepas, Lomonosova ielā 1 k-5 – divas kļavas un egli, bet Kundziņsalā – 20 kokus.

Privātpersonai piederošajā zemes gabalā Mazajā Nometņu ielā 20 paredzēta trīs liepu ciršana teritorijas kopšanas ietvaros.

Divu kļavu un egles ciršana Lomonosova ielā 1 k-5 plānota, lai varētu realizēt SIA "Ekonomikas un kultūras augstskola" ieceri zemes gabalā izbūvēt multifunkcionālu sporta laukumu. Sporta laukums plānots futbola, basketbola un volejbola spēlēm, kā arī sanāksmju un uzvedumu rīkošanai.

Kundziņsalā publiskai apspriešanai tiek nodota septiņu bērzu, sešu vītolu, četru papeļu, divu baltalkšņu un gobas ciršana atbilstoši iecerei par pievedceļa izbūvi uz SIA "Container forwarding service" Rīgas brīvostas pārvaldes teritorijā. Divi no cērtamajiem kokiem atrodas Kundziņsalas 12.līnijas sarkanajās līnijās.

Rakstiskas atsauksmes (aptaujas lapas) no 12. līdz 25.martam lūdzam iesniegt Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Amatu ielā 4 apmeklētāju pieņemšanas laikā un jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē, jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā, elektroniski aizpildīt portālā www.riga.lv sadaļā e-pakalpojumi, vai nosūtīt tās Rīgas pilsētas būvvaldei pa pastu.

Iepazīties ar koku ciršanas ieceru materiāliem, kā arī saņemt sīkāku informāciju par plānoto koku ciršanu iespējams Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcijā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!