Foto: Saeimas administrācija

11. Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis trešdien paziņoja par atkāpšanos no Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja amata, pamatojot to ar "atsevišķu koalīcijas un opozīcijas komisijas deputātu" attieksmi.

"Esmu ievēlēts Latvijas Republikas 11. Saeimā no Nacionālās apvienības saraksta. Tomēr līdz šim, vadot komisijas darbu, vienmēr esmu centies stāvēt pāri frakciju un partiju interesēm. Tas nav bijis viegli, tomēr uzskatu, ka esmu savu darbu darījis godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas, prioritāri domājot par Latvijas interesēm. Tāpēc atsevišķu koalīcijas un opozīcijas komisijas deputātu ultimatīvu prasību man publiski paziņot vēl pirms Saeimas plenārsēdes savu balsojumu par likumprojektu "Grozījums likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", uzskatu par spiedienu un klaju neuzticības izteikšanu man kā komisijas vadītājam. Man tādas politiskās manipulācijas ir kategoriski nepieņemamas," teikts deputāta izplatītajā paziņojumā.

"Pieņemt tik krasu lēmumu man liek apstākļi, ka attiecībā uz konkrētā likumprojekta konkrētu risinājumu, tāpat kā dažos citos jautājumos, jau iepriekš biju paudis savu īpašo viedokli Nacionālās apvienības frakcijā. Esmu gandarīts, ka NA frakcijā tas ticis uztverts ar sapratni un kā diskutējami jautājumi. Ar nožēlu konstatēju, ka citu frakciju (t.sk. koalīcijas) deputāti šo manu neatkarīgo pozīciju cenšas izmantot starpfrakciju spekulācijām par amatiem," raksta Latkovskis.

Latkovskis norāda, ka uzskata par neiespējamu turpmāk vadīt komisiju un 14. marta Saeimas plenārsēdē piedalīties balsojumā "Grozījums likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām"", bet sola turpināt darbu sabiedrības saliedētības komisijā, lai "īstenotu aizsāktās ieceres komisijas darba uzlabošanā un Latvijas sabiedrības saliedēšanā.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!