Foto: DELFI

Nav nekāda pamata atbrīvot no darba 16. martā Nacionālās apvienības (NA) deputātus grūstījušos policistus, jo viņi pildīja savu uzdevumu – novērst konfrontējošo pušu pārstāvju fizisku kontaktu, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš uzsvēra, ka Valsts policija ir izpildījusi savu galveno uzdevumu – nepieļaut fizisku kontaktu. Par kādām sadursmēm un fizisku aizskārumu policijā nav saņemts neviens iesniegums, izņemot vienu gadījumu jau ārpus publisko pasākumu norises vietas.

"Šis nelielais incidents sākās pēc policijas darbinieku ierašanās. Uzdevums bija pārtraukt fizisko kontaktu un tas arī tika izdarīts," teica Ķuzis.

Savukārt par NA deputātu pausto, ka policija pieļāvusi biedrības "Apvienība pret nacismu " skaļās mūzikas skanēšanu un izkliegtos saukļus, Ķuzis teica, ka policijai nav bijis pamata šīs aktivitātes ierobežot, jo pasākums bijis atļauts un likumīgs - tas bijis pieteikts kā sapulce, kuras laikā atļauts izmantot gan skaļu mūziku, gan skaņas pastiprinātājus.

Tāpat Ķuzis pastāstīja, ka nekas neliecina, ka Izraēlas krievvalodīgā politiķe Marina Solodkina, kura neilgi pēc Latvijā sestdien notikušas konferences "Pasaule bez nacisma" atrasta mirusi viesnīcā Rīgā, būtu mirusi vardarbīgā nāvē. Pašlaik policijā norit ekspertīze un tikai pēc tās varēs pieņemt kādus konkrētus lēmumus.

Jau ziņots, ka 16.martā pēc gājiena pie Brīvības pieminekļa vairāki NA politiķi mēģināja nokļūt pie biedrības "Apvienība pret nacismu" aktīvistiem, kuri gājienu sagaidījuši ar skaļām sirēnām, ausīs griezošu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi. NA politiķi gribējuši izslēgt skaļruņus, taču policija viņus apturēja.

Saistībā ar šo notikumu NA pirmdien plāno lemt par prasību demisionēt iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP), jo policija pieļāvusi trokšņošanu Brīvības pieminekļa tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!