Foto: stock.xchng

Pirmo Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkoto vakanču gadatirgu, kas notika Cēsīs, apmeklēja ap 500 cilvēku, informēja NVA.

Kā NVA informējuši gadatirgus dalībnieki - darba devēji -, pasākums bijis veiksmīgs, jo šobrīd tiek veiktas darbinieku atlases un notiek darba intervijas. "Pat ja darbinieks netika salīgts pasākuma dienā, darba devēji pašreiz apkopo iegūto informāciju par darba meklētājiem un atbilstošākos kadrus aicinās uz darba intervijām," norāda NVA.

Jau ziņots, ka NVA šogad uzsākusi vakanču gadatirgu pasākumu īstenošanu visā Latvijā, lai reģionos piedāvātu aktuālās sezonālās vakances dažādās profesionālās darbības jomās. Nākamais vakanču gadatirgus notiks 5.aprīlī Jelgavā, kam sekos gadatirgus Liepājā - 10.aprīlī, Jūrmalā - 17.aprīlī un Rēzeknē - 1.maijā.

Iepriekš ziņojām, ka reģistrētā bezdarba līmenis valstī 2013.gada februārī bija 10,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita jeb 107 687 bezdarbnieki. Februāra beigās NVA datubāzē bija reģistrētas 3878 brīvas darba vietas.

Zemākais bezdarba līmenis iepriekšējā mēnesī reģistrēts Rīgas reģionā - 7%, bet augstākais bezdarba līmenis Latgales reģionā - 21,5%. Tikmēr Kurzemes reģionā bezdarba līmenis februārī bija 12,2%, Zemgales reģionā - 12% un Vidzemes reģionā - 13,3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!