Foto: AFP/Scanpix

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) cer, ka šonedēļ gaidāmā tikšanās ar Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu dos stimulu konkrētu Latvijas un Krievijas attiecību jautājumu risināšanā.

Dombrovskis otrdien žurnālistiem uzsvēra, ka Latvijai un Krievijai ekonomikas un transporta jomā ir ļoti daudz risināmu jautājumu. Politiķis pauda cerību, ka gaidāmā saruna dos stimulu konkrētu jautājumu risināšanā minētajās jomās.

"Mēs sarunu tēmas esam pieteikuši un tālāko varēsim komentēt pēc sarunu rezultātiem," norādīja valdības vadītājs.

Jau ziņots, ka, piedaloties Baltijas jūras reģiona valdību vadītāju samitā, Dombrovskim ir paredzēta tikšanās ar Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu. Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai LETA pastāstīja, ka tikšanās paredzēta piektdien. Pagaidām gan nav zināms konkrēts sarunas laiks.

Tikšanās laikā plānots apspriest divpusējo attiecību perspektīvas un aktuālos risināmos ekonomiskās sadarbības jautājumus, tostarp Krievijas pievienošanās Pasaules Tirdzniecības organizācijai kontekstā. Uzmanība sarunas laikā tiks pievērsta arī transporta jomai, robežas šķērsošanas kapacitātes uzlabošanas jautājumam, kā arī modernizācijas partnerības dialoga īstenošanas iespējām.

Šī būs Dombrovska un Medvedeva pirmā tikšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!