Foto: LETA
Nacionālās apvienības (NA) deputātu kandidātu sarakstā startam Rīgas domes (RD) vēlēšanās iekļauti 63 kandidāti, tostarp operdziedātājs, bijušais narkotiku apkarotājs, ekonomists un tagadējā tieslietu ministra dēls.

Kā portālu "Delfi" informēja partijas pārstāve Laila Ozoliņa, Rīgas sarakstā pirmais numurs būs NA izvirzītajai mēra amata kandidātei Baibai Brokai. Sarakstā kandidēs Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins, hokeja skolas "Rīga" direktors Dainis Locis, kā arī ekonomists Ģirts Lapiņš, namu apsaimniekotājs Andris Vilks, operdziedātājs un kultūras ministres padomnieks Nauris Puntulis.

Tāpat sarakstā iekļauti "Demokrātisko patriotu" pārstāvji un Rīgas domes deputāti Jānis Atis Krūmiņš un Jānis Mārtiņš Skuja, kā arī bijušais Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieks Kārlis Dombrovskis.

Tāpat no Rīgas saraksta kandidēs arī bijušais Latvijas Studentu apvienības priekšsēdētājs Edvards Ratnieks, kurš NA Rīgas kandidātu listē iekļauts kā pēdējais. Savukārt jaunākais saraksta kandidāts ir Toms Bordāns - tieslietu ministra Jāņa Bordāna dēls.

Sarakstā pārstāvēti vēl dažādu citu profesiju pārstāvji, piemēram, juristi un pedagogi.

NA Rīgas mēra kandidāte jau iepriekš izteikusies, ka viņas programmas prioritātes Rīgā būs bērni, latviešu valodas un kultūras nostiprināšana, kā arī dzīvojamo māju energoefektivitāte.
Partija sola atrisināt bērnudārzu pieejamības jautājumu, tostarp sadarbojoties ar privātajiem bērnudārziem, kā arī pakāpeniski pilnībā pāriet uz izglītību latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!