Foto: PantherMedia/Scanpix

Savā ikgadējā ziņojumā par cilvēktiesību situāciju pasaulē ASV Valsts departaments atzinis, ka 2012.gadā visnopietnākā problēma Latvijā bijusi korupcija.

Valsts departaments arī norāda, ka Latvijā joprojām ir neapmierinoši apstākļi ieslodzījuma vietās un ka cietumu apsargi pārkāpj ieslodzīto tiesības.

Tāpat kā gadu iepriekš, ziņojumā atzīts, ka Latvijā par pastāvīgu problēmu uzskatāma vardarbība pret sievietēm, tostarp izvarošanas un vardarbība ģimenēs, par ko bieži netiek ziņots policijai.

Starp citām cilvēktiesību problēmām minēti pārlieku ilgi pirmstiesas aizturēšanas termiņu, tiesas procesa kavēšana, politiska iejaukšanās "valstij piederošo mediju" darbā un pārlieku stingras birokrātiskās prasības sabiedrisku demonstrāciju rīkošanai.

ASV Valsts departaments norāda arī uz naturalizācijas lēno gaitu, kas liedzot 14% pieaugušo iedzīvotāju piedalīties vēlēšanās.

Tāpat kā pērn ziņojumā piesaukti arī antisemītiski incidenti, cilvēku kontrabanda un sociālā diskriminācija, kas vērsta pret seksuālajām minoritātēm, kā arī vardarbība pret bērniem.

Vienlaikus Valsts departaments atzīst, ka valdība visumā īsteno atbilstošus pasākumus, lai sodītu amatpersonas, kas pārkāpušas dienesta pilnvaras, lai gan korupcijas lietās joprojām pastāvot bažas par vainīgo nesodāmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!