Foto: DELFI Aculiecinieks
Valmierā ūdens līmenis nostabilizējies, vidēji 24 stundās ūdens līmenis kāpjot par 30 cm, kas esot kontrolējams rādītājs, intervijā Latvijas Radio piektdien sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš.

„Valmiera  nav vienīgais mūsu uzmanības punkts pie Gaujas, sekojam līdzi arī Strenčiem. Strenčos pa nakti ūdens līmenis kāpis par 10 cm, arī Valmierā kāpis, bet ne tik traki, vidēji 24 stundās tie ir 30 cm. To līmeni vēl var kontrolēt," sacīja Skrastiņš.

Skrastiņš gan brīdināja „Lai gan kāpums ir mitējies,  tas nenozīmē, ka nav vairs ne par ko jāuztraucas. Pilsētas kreisā krasta kanalizācijas sistēmas ir applūdušas, ja tur turpinās līmenis kāpt, būs jāreaģē."

Trešdien no rīta Valmierā pie 5-6 daudzdzīvokļu mājām patrulējot operatīvie dienesti.

Jau ziņots, ka otrdien pēcpusdienā Valmieras pilsētas domē atkārtoti tiks sasaukta Civilās aizsardzības komisija, lai kopā ar atbildīgo dienestu pārstāvjiem pārrunātu rīcību plūdu situācijā.

Otrdien no rīta ūdens līmenis Gaujā Valmierā pārsniedzis 2011. gada pavasara palu ūdens līmeņa maksimumu un ir 4,61 metru virs "nulles" atzīmes, turklāt ūdens līmenis turpina paaugstināties vidēji par 3 centimetriem stundā, radot bažas, ka jau naktī daļa pilsētas teritorija var applūst tāpat kā 2010.gadā, portāls "Delfi" uzzināja Valmieras pašvaldībā.

Lai nodrošinātu piekļuvi jebkuram objektam plūdu apdraudētajās teritorijās un varētu sniegt operatīvu palīdzību iedzīvotājiem, Valmieras pašvaldība lūdz daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus tuvākajās dienās automašīnas nenovietot un neatstāt namu pagalmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!