Foto: Publicitātes attēli
Apkopojot informāciju no Lielās Talkas koordinatoriem visā Latvijā, talka šogad pulcējusi apmēram 85 000 iedzīvotāju. Savukārt no Rīgas līdz šim ir izvestas 100 tonnas atkritumu, portālu "Delfi" informēja Lielās talkas mediju koordinatore Anna Blaua.

Iedzīvotāju skaita informācija apkopota ņemot vērā, ka atsevišķās vietās talkots gan 20.aprīli, kas bija sākotnēji noteiktais Lielās Talkas datums, gan piektdien un sestdien.

Šobrīd Rīgā darbojas 8 atkritumu savākšanas mašīnas, un izvestas ir jau 50 tonnas atkritumu. Līdz dienas beigām varētu tikt izvests vēl šāds pats atkritumu apjoms. Atkritumu savākšana turpināsies gan vēl vismaz pāris dienas un kopējie apjomi būs zināmi nākamās nedēļas laikā.

"Cilvēku skaits šogad ir ievērojami mazāks kā pērn, bet, domāju, ka padarīts ir tikpat daudz, cik iepriekšējo gadu talkās. Kā jau minēju, šogad talka vairs nav tikai vienu dienu, bet notika jau 20.aprīlī, vakar, šodien un notiks arī vēl nākamajā nedēļā. Šogad laikapstākļi bija ļoti īpaši, tāpēc vēl jo īpašāku paldies vēlos izteikt visiem tiem iedzīvotājiem, kuri piedalījās Lielajā Talkā tieši šodien, nebaidījās no lietus un drēgnā laika un devās ārā, lai piepildītu mūsu kopīgo mērķi – Latvija tīrākā valsts pasaulē, " uzsver Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme.

Viņa norāda, ka kā ik katru gadu arī šogad lielākoties savākti tradicionālie atkritumi – PET un stikla pudeles, papīra un plastmasas iepakojumi, kā arī zaļie atkritumi – vecās lapas, zari. Lielās Talkas laikā atrasti gan sprādzienbīstams priekšmets, gan ugunsdzēšamais aparāts un padomju laika telefons un gan jau tradicionāli nolietotā sadzīves tehnika.

Šis pasākums Latvijā sākās 2008.gadā, kad talkā piedalījās ap 50 000 cilvēku. Talkotāju skaits turpmāk ir tikai pieaudzis un pērn bija jau ap 210 000 talcinieku.

Šogad Lielās talkas sauklis ir "Tīra Latvija sākas Tavā galvā!"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!