Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) priekšvēlēšanu periodā ir saņēmis 53 iesniegumus, kuros norādīts uz iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, administratīvo resursu izmantošanu aģitācijai vai vienkārši lūgts izskaidrot likuma normas, pastāstīja KNAB pārstāve Inta Saboha.

Vienlaikus KNAB arī pēc savas iniciatīvas sācis vairākas pārbaudes. Birojs komentārus par pārbaudēs konstatētajiem faktiem un pārkāpumu novēršanas gaitu plašākai sabiedrībai sniegs tikai pēc pašvaldības vēlēšanām.

Jau ziņots, ka KNAB nolēmis izvērtēt vairākus presē izskanējušus gadījumus par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem vai administratīvo resursu izmantošanu aģitācijai.

Kā viens no pēdējiem zināmiem gadījumiem ir KNAB sāktā pārbaude par iespējamiem aģitācijas un administratīvā resursa izmantošanas gadījumiem Ventspilī.

KNAB arī informēja, ka nākamnedēļ - 2.maijā - partijām un plašsaziņas līdzekļiem būs jāsāk ievērot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas aizliegums. Saskaņā ar likumu vēlēšanu dienā, kā arī 30 dienas pirms vēlēšanu dienas priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļa televīzijas programmās un raidījumos ir aizliegta, izņemot gadījumu, kad tiek izmantotas tiesības uz valsts nodrošināto bezmaksas raidlaiku vai tiek nodrošināta līdzdalība priekšvēlēšanu raidījumos sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!