Foto: AFP/Scanpix
No šī gada 1. oktobra līdz 2014.gada 30.jūnijam preču un pakalpojumu cenas uz cenu zīmēm būs jānorāda gan latos, gan eiro, tās konvertējot atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajam maiņas kursam – 0,702804 lati par vienu eiro.

To jau nosaka Euro ieviešanas likums, bet otrdien valdība pieņēma arī attiecīgas izmaiņas noteikumos, kas noteic cenu regulēšanas kārtību.

Noteikumi paredz, ka prasība par cenu paralēlu atspoguļošanu divās valūtās attieksies uz visām pašapkalpošanās tirdzniecības vietām.

Norādot preču vai pakalpojumu cenas elektroniskajā vidē, pārdevējiem vai pakalpojumu sniedzējiem būs tiesības norādīt cenu divās valūtās, piedāvājot izmantot valūtas konvertācijas kalkulatoru, kuram jābūt patērētājiem viegli pieejamam un izmantojamam.

To, vai tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji korekti ievēro cenu norādīšanas un to konvertācijas prasības, kontrolēs Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

Noteikumi, kas pieprasa preču un pakalpojumu cenas norādīt divās valūtās, tas ir, latos un eiro, būs spēkā no 2013. gada oktobra līdz 2014. gada jūnija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!