Foto: DELFI
Neilgi pēc plkst.23 Rīgā, Uzvaras parkā, noslēdzās Otrā pasaules kara beigu 68.gadadienas svinības. Šajā pasākumā visas dienas garumā policisti par dažādiem pārkāpumiem aizturēja 27 cilvēkus, taču, iespējams, līdz rītam šie skaitļi vēl tiks precizēti.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, lielākajai daļai aizturēto svinētāju policisti noformēja protokolus par neatļautu alkoholisko dzērienu lietošanu publiskā vietā. Divi vīrieši nepakļāvās policistu likumīgām prasībām, tostarp viens no viņiem mēģināja sarīkot nesankcionētu piketu.

Vakara pusē trīs personas tika aizturētas par bērnu iesaistīšanu alkohola lietošanā, bet divus nepilngadīgos kārtībsargi aizturēja par smēķēšanu un vides piegružošanu. Vēl kāds iereibis vīrietis pēcpusdienā tika pieķerts neatļautā urinēšanā, viņš arī iekrita Mārupītē.

Bez jau pieminētajiem 27 pārkāpumiem šodien pie Uzvaras parka tika noformēti arī četri protokoli par Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu. Trīs gadījumos autovadītāji bija novietojuši savus transportlīdzekļus neatļautās vietās, bet viena persona tika saukta pie atbildības par motocikla vadīšanu bez tiesībām, pastāstīja Sadovskis. Viņš gan piebilda, ka arī šī statistika līdz rītam var nedaudz mainīties.

Neilgi pirms plkst.23 Uzvaras parkā sākās uguņošana. Tieši tai brīdī arī pārstāja līt lietus. Uguņošanu cilvēki sagaidīja ar ovācijām, bet pēc tam visi sāka izklīst.

Saskaņā ar organizatoru aplēsēm Uzvaras parku šodien kopumā varētu būt apmeklējuši tuvu 150 000 cilvēku. Visvairāk cilvēku pulcējis tieši grupas "Mašina vremeni" koncerts pasākuma izskaņā.

Kā ziņots, lai pieminētu "fašisma sagrāves dienu", svinības Uzvaras parkā šodien no plkst.9 līdz 23 rīkoja biedrība "9maijs.lv", kuru vada Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks (SC). Līdzīgi pasākumi Uzvaras parkā tiek rīkoti ik gadu 9.maijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!