Foto: Publicitātes foto
Starptautiskajā Muzeju naktī – 18. maijā plkst.19.00 ar daudzveidīgām aktivitātēm Jaunpils muzeja darbinieces turpinās Muzeju nakts trīsgadu ciklu apmeklētājiem piedāvājot izklaides programmu "Kā mežā sauc ... tā atskan muzejā", informē Jaunpils pārstāvji.

Pasākuma programma veidota 4 ciklos: ieskaņa, noskaņa, saskaņa un izskaņa.

Ieskaņai pasākumu atklās un dziedās folkloras kopa "Pudurs" no Dobeles, vadītāja Silvija Silāre. Latvietim visos laikos veidojušās īpašas attiecības ar apkārtējo dabu-mežu, pļavu un strautu. Folklorā koki ir neatņemama dzimtās sētas daļa. Ar kokiem latvietis sarunājas - izsūdz bēdas, prasa padomu.

Izstāžu zālē būs apskatāma Jāņa Streiča izstāde "Kur basām kājām" , kurā pasteļtehnikā veidoti dabas skati no vietām, kur pagājusi Jāņa Streiča bērnība.

Pils kunga kabinetā būs izstādīta jaunpilnieka Aivara Miķelsona ežu kolekciju. Meža ainavas un valstība būs aplūkojama bērnu zīmējumos, kurus zīmējuši Jaunpils vidusskolas skolēni. Pavasaru ziedus muzeja apmeklētāju acu priekam dāvās Jaunpils dārzkopības biedrība.

No plkst. 19.30 – 22.00 Meža meitas darbosies Zaļajā stundā Jaunpils bibliotēkā, kur apmeklētāji paši varēs darināt taureņus, locīt puķes, krāsot un zīmēt. Lai labāk izprastu dabas procesus, Meža meitas būs sarūpējušas filmiņu par dabu, kā arī būs apskatāma izstāde "Latvijas mežu vērtības".

Saskaņai starp dabu un cilvēku Jaunpils Muzeja naktī plkst. 20.00 apmeklētāji aicināti uz tikšanos ar putnu pētnieku Agni Bušu, kurš stāstīs par putniem, mežiem un tajos mītošajiem brīnumiem.

Muzeju nakts Jaunpils pilī nav iedomāja bez ekskursijas pa Pili un šogad atklāto bruņinieku pagrabiņu.
Pasākuma izskaņā plkst. 22.30 JRT aktieris Varis Piņķis un LNSO kontrabasists un komponists Kristaps Pētersons rādīs izrādi "Notekcaurule", kura veidota par smaržām un garšām. Vietu skaits šeit ir ierobežots.

Muzeju naktī apmeklētāji aicināti apskatīt arī Jaunpils evaņģēliski luterisko baznīcu un biedrības "Dzīpars" Dziesmu svētkiem sagatavotos darbus biedrības telpās. 

Ikvienam pils apmeklētajam par papildus samaksu būs iespēja nobaudīt pils šefpavāres S. Zariņas - raidījuma "Mūsdienu Latvijas garša" 2013.gada dalībnieces, Meža zupu pils pagalmā un citas gardas šmores Pils krodziņā. 

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!