Foto: LETA

Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) argumentam, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pagājušajā nedēļā īstenotā kratīšana RD Satiksmes departamentā ir uzskatāma par politisku pasūtījumu, par labu runā vien pašvaldību vēlēšanu tuvums, taču tas vēl nenorāda uz politisku pasūtījumu, portālam "Delfi" komentēja Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas asociētais profesors Ojārs Skudra.

"Ar to vien nevar apgalvot, ka tas ir politiskais pasūtījums. Tad jau pusgadu pirms visām vēlēšanām KNAB jāaptur darbība," sacīja profesors.

To, vai Ušakovs ar saviem paziņojumiem izrādīsies ieguvējs, norādīs tas, vai vēl līdz 1.jūnijā notiekošajām vēlēšanām parādīsies kādi konkrēti "neapgāžami fakti" saistībā ar KNAB aizdomām, ka RD Satiksmes departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu pasažieru pārvadājumu jomā pieprasījusi kukuli kā maksājumus kādai arodbiedrībai.

Ja tas notikšot, tad "aina radikāli mainīsies" un Rīgas galva var izrādīties zaudētājs, taču pašlaik šāds Ušakova paziņojums par "Vienotības" politisko pasūtījumu vērtējams kā daļa no viņa priekšvēlēšanu kampaņas, kurā lielākā pretinieka loma piešķirta "Vienotībai".

"Saprotami, ka Ušakovs priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros uzbrūk "Vienotībai", [Valda] Dombrovska vadītajai valdībai un tamlīdzīgi. Šajā ziņā viņš no politikas sabiedrisko attiecību viedokļa darbojas konsekventi," pauda Skudra.

Savukārt arī tad, ja KNAB ar pierādījumiem saistībā ar savām aizdomām nāks klajā pēc vēlēšanām, var sašķobīties konkrēti domes jaunās koalīcijas izveides plāni, piebilda profesors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!