Foto: DELFI
Jaunjelgavas vidusskolas direktore Lauma Mīlīga domes rīkojumu par vardarbīgā skolēna izslēgšanu, kurš piekāvis pirmās klases skolnieku, vēl nav saņēmusi; lemjot par skolēna izslēgšanu, direktore nerīkosies prettiesiski.

Prettiesiski es nerīkošos," sacīja Mīlīga un uzsvēra, ka pirms lēmuma pieņemšanas notiks konsultēšanās ar juristiem.

Jau ziņots, ka Latviju satraucis gadījums Jaunjelgavā ‒ skolas tualetē 22.aprīlī tika smagi piekauts pirmās klases zēns. Vardarbībā tiek vainots piektās klases skolēns, bija iesaistīti arī vēl divi citi.

Jaunjelgavas novada dome nolēma uzdot Jaunjelgavas vidusskolas direktorei no skolas izslēgt piektās klases skolēnu, kuru vaino pirmās klases skolēna piekaušanā, pastāstīja domes priekšsēdētājs Guntis Libeks ("Vienotība").

Mīlīga sacīja, ka viņa kā domes deputāte balsojumā par šo lēmumu nepiedalījās.

Jau ziņots, ka mēnesi pēc Jaunjelgavas vidusskolā notikušās 1.klases skolēna piekaušanas Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) sācis administratīvā pārkāpuma lietvedību pret skolas direktori par pienākumu nepildīšanu un iespējamiem pārkāpumiem, nenodrošinot skolēniem drošu vidi.

IKVD vadītāja Inita Juhņēviča norādīja, ka bargākais Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētais sods ir 100 latu naudas sods. IKVD gan nevar lemt par skolas direktoru atbilstību amatam, to var darīt tikai pašvaldība. Taču pēc pārbaudes IKVD nepieciešamības gadījumā var prasīt pašvaldībai izvērtēt skolas direktora atbilstību amatam, paskaidroja Juhņēviča.

Preses brīfingā Juhņēviča sacīja, ka pašlaik cietušais zēns atrodas krīzes centrā un iespējamam varmākam tiek nodrošināta mājmācība.

Jau vēstīts, ka policija veic pārbaudi par iespējamo vardarbības gadījumu skolā Jaunjelgavā, kur cietis pirmās klases skolēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!