Foto: Latvijas armija
No 3. līdz 14.jūnijam Ādažu poligonā notiek starptautisko militāro mācību "Saber Strike 13" lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalās vairāk nekā 900 karavīru no ASV, Igaunijas, Latvijas, Lielbritānijas un Lietuvas. Arī šogad ASV Gaisa spēki sniedz uguns atbalstu no gaisa, lidmašīnu "A-10" apkalpēm sadarbojoties ar sauszemes spēku tuvā gaisa atbalsta kontrolieriem, portālu "Delfi" informēja Latvijas armija.

Mācību uzdevumu izpildē šonedēļ iesaistījās arī Francijas Gaisa spēki, kas šobrīd patrulē Baltijas valstu gaisa telpā, ar iznīcinātājiem "Mirage", Igaunijas Gaisa spēku reaktīvā lidmašīna "L-39" un Latvijas Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17".

Šogad Lietuva ir mācību uzņemošā valsts mācību štāba vingrinājumam. Šī vingrinājuma elements notiek arī Igaunijā. Savukārt Latvija ir aktīvās mācību fāzes – lauka taktiskā vingrinājuma - uzņemošā valsts. Kopējais mācībās iesaistīto dalībnieku skaits Baltijas valstīs ir 2000 karavīru no 14 valstīm.

Šogad mācībās "Saber Strike" sabiedroto spēki pilnveido iemaņas konvencionālu operāciju veikšanā, kājnieku rotas sastāvā veicot uzbrukuma, izvirzīšanās uz kontaktu, aizsardzības un slēpņa operācijas.

"Saber Strike" ir gadskārtējas daudznacionālas mācības, kas Baltijas valstīs notiek jau trešo reizi. Šogad mācībās piedalās arī 2.Zemessardzes novada zemessargu rota, kura gatavojas dežūrai ES Kaujas grupā šā gada otrajā pusē. Lielbritānijas karavīri mācībās "Saber Strike" piedalās pirmo reizi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!