Foto: flickr.com

Autovadītājas Līgas biežāk cieš negadījumos sadursmē ar citu automašīnu, Jāņi - uzbraucot šķērslim, liecina apdrošināšanas sabiedrība "BTA Insurance Company" SE apkopotie dati par biežākajiem nelaimes gadījumiem, kuros cietuši Jāņi un Līgas.

80% KASKO atlīdzību pieteikumu, kurus iesniegušas Līgas, ir par sadursmi ar citu automašīnu, savukārt 53% Jāņu iesnieguši pieteikumus par negadījumiem, kas ir saistīti ar sadursmi ar šķērsli vai citu objektu uz braucamās daļas vai tās tuvumā.

Šogad 358 Jāņi BTA iegādājušies KASKO apdrošināšanas polises, kamēr Līgas iegādājušās 65 KASKO apdrošināšanas polises.

Šogad no visām apdrošināšanas atlīdzībām, kas izmaksātas BTA klientiem ar vārdu Jānis, lielākā ir bijusi 4664 latu apmērā par negadījumu, kurā "Opel" markas automašīna cieta sadursmē ar "Volvo" markas automašīnu, bet lielākā Līgām izmaksātā atlīdzība ir 929 latu apmērā, arī par automašīnas sadursmi ar citu automašīnu. Šogad no Jāņiem un Līgām BTA ir saņēmusi kopumā 367 KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus.

Apkopojot saņemtos apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par nelaimes gadījumiem, kādos cietušas Līgas un Jāņi, BTA secinājusi, ka visbiežāk Līgas ir cietušas ceļu satiksmes negadījumos, kur ir notikusi sadursme ar citu transporta līdzekli. Arī Līgas apstiprina kopējo Latvijas sieviešu izraisīto avāriju tendenci - 50% no visiem izraisītajiem negadījumiem ir notikuši, braucot ar auto atpakaļgaitā, paziņojumā medijiem norāda BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Ilva Priedniece.

Savukārt Jāņi vairāk cieš nelaimes gadījumos, kuros ar automašīnu ir uzbraukts šķērslim. Šo statistiku BTA skaidro ar vispārējo vīriešu autovadīšanas tendenci - regulāri pārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, kā rezultātā samazinās iespējamais reaģēšanas laiks, lai izvairītos no šķēršļa. Pēc BTA apkopotajiem datiem vairāk nekā puse jeb 54% vīriešu-autovadītāju atzīst, ka regulāri pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu.

BTA identificējis arī Jāņu un Līgu iecienītākās automašīnu markas. Jāņi priekšroku dod "Volkswagen" markas automašīnām, kam seko "Volvo" un "Audi". Savukārt Līgām iecienītākās automašīnas ir "Audi", "BMW" un "Honda" vai "Toyota" markas automašīnas.

Jāņu un Līgo svētku laikā BTA aicina visus autovadītājus izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot ceļu satiksmes drošības noteikumus. Pirms sēšanās pie stūres BTA rekomendē kārtīgi atpūsties un izgulēties, lai visu uzmanību varētu koncentrēt uz ceļu un automašīnas vadīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!