Foto: LETA
Valdība otrdien nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem lāču voljēru sakārtošanai "Līgatnes dabas takās" piešķirt 175,5 tūkstošus latu. Daļa no šīs naudas paredzēta arī pavasara palos izskalotā un divās vietās iebrukušā autoceļa remontam.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) gan bija prasījusi "Līgatnes dabas taku" sakārtošanai piešķirt teju 300 tūkstošus latu, norādot, ka līdzekļi nepieciešami arī dzīvnieku barošanai un to veterinārmedicīniskajai aprūpei.

Tomēr pagaidām valdība nolēma piešķirt tikai voljēru sakārtošanai un autoceļa remontam vajadzīgo naudu, savukārt jautājums par līdzekļu piešķiršanu dabas taku uzturēšanas izdevumu segšanai varētu tikt skatīts kādā no nākamajām valdības sēdēm.

Tāpat ministri pauda neizpratni par to, kādēļ uzturēšanas izdevumi nevar tikt segti no ieejas biļešu tirdzniecības ieņēmumiem.

VARAM valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs skaidro, ka "Līgatnes dabas taku" pašu ieņēmumi, kas tiek iekasēti par ieejas biļetēm, patlaban sedz tikai aptuveni 20% no dabas taku uzturēšanas izdevumiem.

Jau vairākkārt vēstīts, ka pērnā gada 22. aprīlī, izrokoties no voljēra, atkārtoti izbēga "Līgatnes dabas takās" mītošā lācene Made, kura pēc divām dienām tika nošauta, aizbildinoties ar to, ka lācene apdraudējusi cilvēkus un atbildīgo dienestu rīcībā nav bijis ieroča, ar kuru dzīvnieku īslaicīgi iemidzināt no attāluma.

Patlaban "Līgatnes dabas takās" mīt trīs lāči – Ilzīte, Mikus un Puika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!