Foto: morgueFile

Pusaudžiem, kuri pavasarī Jaunjelgavas vidusskolā piekāva pirmklasnieku, policija aicina piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Likums nosaka, ka nepilngadīgajiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem par administratīvo pārkāpumu izdarīšanu var piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus, kuri var būt dažādi - gan mutiskas pārrunas, gan nosūtīšana uz pāraudzināšanas iestādi.

Policija pabeigusi pārbaudi par aprīļa nogalē plašu rezonansi guvušo gadījumu, kad Jaunjelgavas vidusskolas pirmās kases skolēnam mācību iestādē nodarīti miesas bojājumi. Par notikušo toreiz tika uzsākta administratīva lietvedība policijas Aizkraukles iecirknī.

Policija saņēma arī tiesu medicīnas eksperta atzinumu, kurā norādīts, ka cietušajam nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi, kas nav radījuši nopietnus fiziskās veselības traucējumus.

Policija secināja, ka abi nepilngadīgie tīšam nodarījuši zēnam maznozīmīgus miesas bojājumus un saucami pie administratīvas atbildības. Līdz ar to atbildīgajām Vecumnieku un Jaunjelgavas pašvaldību institūcijām nosūtīta administratīvā pārkāpuma lieta, lai tās lemtu par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu abiem nepilngadīgajiem.

Administratīvā pārkāpuma protokols sastādīts arī abu nepilngadīgo mātēm par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, par ko var izteikt brīdinājumu vai piemērot naudas sodu līdz simt latiem. Lēmums nosūtīts izskatīšanai atbildīgajām pašvaldību institūcijām.

Policija aicina skolas un to mācībspēkus būt modriem un pievērst uzmanību skolās notiekošajam un nevilcināties ziņot policijai, ja tiek pamanītas kādas vardarbības pazīmes. Tāpat ar skaidrojošām lekcijām uz skolām iespējams aicināt Valsts policijas Prevencijas pārvaldes pārstāvjus, kuri gan skolēniem, gan skolotājiem saistošā veidā pastāstīs par vardarbības tēmu, riskiem un laicīgu šādu situāciju novēršanu.

Šis notikums radīja plašu sabiedrības rezonansi. Iepriekš tika ziņots, ka zēni skolas tualetē ar kājām spārdījuši pirmās kases audzēkni, kurš vēlāk nogādāts slimnīcā. Par notikušo jau sodīta skolas direktore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!