Foto: LETA
Lai segtu Ogres novada pašvaldības izdevumus saistībā ar šā gada pavasara plūdos pārrautā Ogres upes dambja nostiprināšanu, no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pašvaldībai varētu tikt atvēlēts finansējums, kas nepārsniedz 1 261 214 latus.

Valdība otrdien nolēma, ka minētos līdzekļus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pašvaldībai pārskaitīs tikai pēc tam, kad Ogres pašvaldība būs pārņēmusi savā valdījumā plūdos pārrauto dambi.

Tāpat pašvaldībai būs jāapliecina, ka tā nodrošinājusi ne mazāk kā 30 % no finansējuma, kas nepieciešams Ogres upes dambja pastiprināšanai.

Kopumā pavasara palos cietušā dambja remontam nepieciešami vairāk nekā 1,8 miljoni latu. Aizsargdambis būvēts pagājušā gadsimta 60. gadu beigās un 70. gadu sākumā.

Valdība otrdien arī nolēma nodot Ogres pašvaldības valdījumā valstij piederošo nekustamo īpašumu "Ogre", kurā ietilpst minētais dambis.

Jau vēstīts, ka pavasara plūdi nodarīja nopietnus postījumus Ogrē un tika lēsts, ka to seku novēršanai būs nepieciešami divi miljoni latu.

Plūdu laikā tika pārrauts aizsargdambis un tā rajonā mājas applūda dažu minūšu laikā, lai gan līdzās bija Norupītes aizsargvalnis, kuram šos namus un vēl ļoti daudzus citus no ūdens vajadzēja pasargāt. Amatpersonas tolaik teica, ka tieši kāda bebru ala iespējams bijusi pie vainas, kāpēc ūdens šeit izlauzies.

Tāpat tika norādīts, ka dambis celts kā pagaidu konstrukcija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!