Foto: DELFI
Opozīcijā esošās apvienības "Saskaņas centrs" 11.Saeimas frakcija pieprasa premjerministra amata pienākumu izpildītājam Artim Pabrikam izskatīt iespēju sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi, kurā tiktu pārskatītas valsts 2013.gada budžeta prioritātes un lemtu par finansējuma piešķiršanu pedagogu algu izmaksai un reģionālo slimnīcu parādu dzēšanai, portālu "Delfi" informēja SC.

"Ņemot vērā, ka Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā atklājies  6 miljonu latu iztrūkums pedagogu algām, skolotāji ir neziņā - kādi būs viņu ienākumi nākamajos mēnešos? Izskaidrošanās valdības iekšienē starp premjeru un izglītības ministru, par ko ziņo mediji, šajā situācijā nerada nekādu skaidrību. Zināms tikai tas, ka it kā izdosies atrast aptuveni 3 miljonus latu. Tāpat nav zināms, vai tiks izpildītas jaunās Izglītības likuma prasības, kas valstij uzliek pienākumu apmaksāt skolēnu darba burtnīcu iegādi - tam ir nepieciešams vēl pusmiljons latu," atgādina "Saskaņas centra" frakcijas deputāts, Sociālo un darba lietu komisijas loceklis Andrejs Klementjevs.  

Klementjevs arī norāda, ka Saeimā vērsušies 13 reģionālo slimnīcu vadītāji un Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs, informējot, ka stacionāru parādi par jau iegādātajiem medikamentiem pašlaik sasniedz 1,7 miljonus latu.

"Tas nozīmē - ja slimnīcas nenomaksās parādus, tās gluži vienkārši nespēs ārstēt pacientus: nebūs zāļu, šļirču, citu medikamentu," pauž deputāts.  "Nepietiekamā finansējuma dēļ veidojušies parādi. Un vienīgais veids, kā risināt šo problēmu - piešķirt papildus finansējumu reģionālajām slimnīcām 10 - 12 miljonu latu apmērā," uzsvēra Klementjevs.  

SC vēršas pie Ara Pabrika, kas premjera Valda Dombrovska atvaļinājuma laikā pilda viņa pienākumus, ar prasību nekavējoties sniegt garantijas skolotājiem un mediķiem.

Jau ziņots, ka šonedēļ IZM nākusi klajā ar paziņojumu, ka
skolotāju algām šogad trūkst sešu miljonu latu
. Trīs miljonus ministrija varot atrast savā budžetā, bet trīs miljonus vēlējās lūgt valdībai. Tiesa, koalīcija to neatbalstīja uzreiz, un Finanšu un Izglītības ministrijām tagad

  jāsaskaņo turpmākā iespējama rīcība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!