Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas dome ceturtdien nolēma lūgt Valsts kasei jau šogad izsniegt 4 671 540 latu kredītu Ķemeru sanatorijas kompleksa iegādei, portāls “Delfi” uzzināja pašvaldībā.

Par šo lēmumu balsoja 13 deputāti no 15, no balsojuma atturējās divi deputāti.

Līdz 14.augustam notiks konsultācijas ar Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomi, lai nodrošinātu atļaujas saņemšanu. Plānots, ka jautājums par atļaujas saņemšanu tiks iekļauts šīs padomes sēdē 14.augustā.

"Eižena Laubes projektētā Ķemeru sanatorija ir Latvijas neatkarības laikmeta simbols, arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis. Lai sabiedrības interešu vārdā saglabātu šo unikālo objektu, pašvaldība ir gatava uzņemties atbildību par tā turpmāko attīstību. Ķemeru sanatorijas veiksmīgu atdzimšanu lielā mērā saistām arī ar visas Jūrmalas kā kūrortpilsētas nākotni," informē Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (LZP).

Patlaban izveidota darba grupa, kuras sastāvā ir domes struktūrvienības vadītāji. Darba grupas pirmais uzdevums - izvērtēt ar objekta pārņemšanu un saglabāšanu saistītās darbības. Paralēli darba grupa nodarbojas arī ar Ķemeru kūrortsanatorijas attīstības plāna izstrādi, pieaicinot dažādu nozaru ekspertus.

Darba grupas sastāvā ir arī izpilddirektore, pilsētplānošanas, juridiskās, tūrisma un ārējo sakaru, budžeta nodaļas vadītāji.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas domes deputāti jūnijā ārkārtas sēdē vienbalsīgi atbalstījuši lēmumu iegādāties Ķemeru sanatorijas kompleksu.

Jūlijā šā gada martā par maksātnespējīgu atzītās SIA "Ominasis Latvia" kreditoru sapulce vienbalsīgi deva savu piekrišanu Ķemeru sanatorijas kompleksa pārdošanai Jūrmalas domei.

Sanatoriju paredzēts pārdot par aptuveni 4,6 miljoniem latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Jūrmalas pilsētas tiesa marta sākumā atzina par maksātnespējīgu Ķemeru sanatorijas investoru SIA "Ominasis Latvia".

"Ominasis Latvia" maksātnespēju tiesā pieprasīja uzņēmums "Arhiidea".

Šī nebija pirmā reize, kad tiesa vērtēja "Ominasis Latvia" maksātspēju. Iepriekš ar maksātnespējas pieteikumu tiesā bija vērsusies gan pati "Arhiidea" gan SIA "IAT Cityco", taču pērn šie pieteikumi tika noraidīti un uzņēmums atzīts par maksātspējīgu.

Aprīlī bija paredzēta izsole, kurā ar sākumcenu 3,7 miljoni latu, tiks izsolīta "Ominasis Latvia" piederošā Ķemeru sanatorija, tomēr izsole tika atcelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!