Foto: DELFI
Jūrmalas dome ceturtdien, 25. jūlijā nolēmusi no šī gada 1. septembra piešķirt brīvpusdienas visiem 1. – 12. klašu skolēniem, kas mācās Jūrmalas skolās, informē domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Būmane.

Līdz šim bezmaksas ēdināšana Jūrmalā jau tika nodrošināta visiem 1. - 6. klašu skolēniem, bet jaunajā mācību gadā brīvpusdienas piešķirtas arī visiem 7. - 12. klašu skolēniem. Pašvaldības deputāti arī nolēmuši piešķirt papildu finansējumu 143 000 latu apmērā, lai nodrošinātu brīvpusdienas vecāko klašu skolēniem.

 "Brīvpusdienas visiem izglītojamiem, sākot no pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem - piecgadiekiem un sešgadniekiem-, un beidzot ar vidusskolas vecākajām klasēm, ne tikai  ievērojami atslogos skolēnu ģimeņu budžetu, bet lielā mērā novērsīs nevienlīdzību un nodrošinās pilnvērtīgu uzturu, kas augošam organismam ir īpaši svarīgi. Nereti tieši vidusskolēni dažādu ētisku apsvērumu dēļ līdz šim kautrējās izmantot mazturīgo tiesības uz brīvpusdienām. Tagad visi skolēni vismaz reizi dienā baudīs siltu maltīti," norāda domes izpilddirektora pienākumu izpildītāja Gunta Smalkā.

Jūrmalas dome arī nolēmusi visiem skolēniem piešķirt pa 10 latiem mācību līdzekļu iegādei.

Sešpadsmit Jūrmalā esošajās skolās aizvadītajā mācību gadā kopumā mācījās 4523 skolēni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!