Foto: Publicitātes foto
26.jūlijā, Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē plkst. 20.00 viesosies Krievijas Valsts kamermūzikas teātris "Sanktpēterburgas Opera" ar Gaetāno Doniceti humoristisko operu "Pēteris Pirmais", informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Jaunatnes lietu speciāliste Lāsma Skļarska.

Sanktpēterburgas operas teātra liktenī izrāde "Pēteris Pirmais" ieņem īpaši nozīmīgu vietu. Ar tās iestudējumu sākās jauns posms teātra pastāvēšanai, vēl jo vairāk – pēterburgiešu pirmizrāde 2003. gadā kļuva par Eiropas muzikāli teatrālu sensāciju.

Režisoram Jurijam Aleksandrovam izdevās pasaulei no jauna atklāt Doniceti komēdijas žanra šedevru. Latvijas publikai būs iespēja pirmoreiz skatīties ievērojamā itāļu komponista darbu, kas tiek spēlēts tikai uz Sanktpēterburgas operas skatuves. Humoristiskais un muzikāli asprātīgiem jokiem piesātinātais meistara skaņdarbs "Pēteris Lielais – visas Krievijas cars" iepazīstinās skatītājus ar jauniem Krievijas vēstures faktiem un negaidītu leģendārā Pētera I tēla interpretāciju.

Opera ir interesanta un aizraujoša, tajā daudz komisku tēlu un amizantu situāciju. Romantisks stāsts ar samudžinātu intrigu, liktenīgiem noslēpumiem un mīlas kaislībām, ar atmiņā paliekošām neparasti spilgto muzikālo varoņtēlu izpausmēm ārijās un duetos.

Operas izrāde "Pēteris Pirmais" izskanēs Jēkabpils Opermūzikas dienu ietvaros, kas notiek no 24.-27.jūlijam. 

Operas dienu ietvaros Jēkabpilī 24.jūlijā Jēkabpils Tautas namā uz vijoļmūzikas vakaru aicināja Krievijas Nopelniem bagātais skatuves mākslinieks, Krievijas Valsts kamerorķestra "Maskavas Virtuozi" 1.vijole, Starptautisko konkursu laureāts Aleksejs Lundins, bet 25.jūlijā viena no spožākajām Latvijas Nacionālās operas solistēm Sonora Vaice kopā ar dziedātāju un trompetistu Andri Ābelīti koncertēja Svētā Miķeļa evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Operas dienas noslēgsies 27.jūlijā plkst. 18.00 ar Galā koncertu Krustpils saliņas estrādē. Koncertā uzstāsies "Sanktpēterburgas Operas" un Sanktpēterburgas Marijas teātra baleta vadošie mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!