Foto: Publicitātes foto
Viesītes lepnumiem – kultūras pilij, Mākslas un amatniecības centram, Mazā bānīša kompleksam – nu pievienosies arī Viesītes Zaļais tirgus, kas tiks atklāts jau šo sestdien, 3.augustā, Viesītes pilsētas svētku laikā.

Zaļais tirgus ir viens no pirmajiem mājražotāju produkcijas specializētajiem tirgiem Latvijā, kas darbosies zīmola "Mājtirgus" ietvaros. Turpmāk mājražotāju produkcija Viesītes Zaļajā tirdziņā būs pieejama ikvienam tirdziņa apmeklētājam katru dienu (izņemot pirmdienas) no pulksten 8 līdz 17.

Viesojoties Viesītes "Mājtirgū", izbaudīt būs iespējams ne vien reģiona pārtikas ražotāju un amatnieku produktus, bet arī iepazīties ar sēļu tradīcijām un baudīt Sēlijas neskarto dabu – paugurus, mežus un ezerus, portālam "Delfi" stāsta Zemgales Plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Ieviņš. Ieskatoties Viesītes vēsturē, izsenis mazpilsēta ir bijusi arī tirdzniecības centrs, jo pilsētiņa atrodas divu lielu ceļu krustpunktā. Mainoties dažādiem vēstures posmiem, senā tirgus tradīcija izzuda.

Tomēr atgriežoties pie senajām tradīcijām, Viesītē nu atkal būs noteiktas organizētās tirgus dienas – katra mēneša otrā ceturtdiena un ceturtā sestdiena. Pārējās dienās savu produkciju jaunajā tirgus vietā varēs tirgot mājražotāji, amatnieki un citi tirgotāji. Tirgus dos iespēju mājražotājiem popularizēt un tirgot savu unikālo un ekoloģisko produkciju. Turklāt tirdziņš aicina ne tikai vietējos, bet arī tuvāku un tālāku novadu tirgoties gribētājus.

Jau ziņots, ka "Mājtirgus" zīmols apvieno pavisam sešus tirdziņus gan Latvijā, gan Ziemeļlietuvā. Katrs no tirdziņiem ir īpašs gan ar tajā pieejamo produkciju, gan atrašanās vietu. Viesītē tirgus teritorija robežojas ar Viesītes muzeju "Sēlija", kas ir vietējo iedzīvotāju un pilsētiņas viesu iemīļota vieta. Viesītes Zaļais tirgus iecerēts ne tikai kā funkcionāla tirdzniecības vieta, bet arī estētisks objekts, kas harmoniski iekļausies kopējā pilsētas ainavā. Pateicoties koktēlniecības plenēram, kas notiek no 29. jūlija līdz 3. augustam, atklāšanas dienā Zaļā tirgus teritorijā būs skatāmas vairākas koka skulptūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!