Foto: LETA

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis joprojām cer, ka gan Rīga, gan arī Krāslava nolems par atgriešanos LPS sastāvā.

Viņaprāt, tas ir nepieciešams, lai LPS varētu aizstāvēt savas pozīcijas sarunās ar valdību, īpaši sarunās par nākamā gada valsts budžetu. Jaunsleinis šodien novadu pašvaldību vadītāju sapulcē pauda - ja pagājušajā gadā LPS būtu bijusi vienota, tad jau tolaik būtu izdevies panākt nodokļu pārdali pašvaldību interesēs. "Ja mēģināsim sašķelties un būsim katrs par sevi, visi būsim zaudētāji," uzsvēra LPS vadītājs.

Tāpēc viņš pauda cerību, ka Rīga un Krāslava tomēr izlems par atgriešanos LPS sastāvā un strādās kopā ar pārējām pašvaldībām. Nākamnedēļ gaidāmajā LPS 25.kongresā Rīgas pārstāvji ir uzaicināti kā novērotāji un Rīgai pašai būs jāpieņem lēmums par darbības atjaunošanu LPS, viņš informēja.

Jaunsleinis uzsvēra, ka pašvaldībām ir jābūt vienotām un jāsadarbojas savu interešu aizstāvībā, jo nav nevienas ministrijas, kas varētu pārstāvēt LPS intereses valsts budžetā. Tieši tāpēc Jaunajās politikas iniciatīvās nav tādu prioritāšu, kas saistītas ar pašvaldībām.

Jau ziņots, ka Rīga no LPS izstājās pagājušajā gadā, tādējādi protestējot par piekāpšanos valdībai saistībā ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadali starp valdību un pašvaldībām. Pagājušogad vasarā no LPS izstājās arī Krāslavas novada pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!