Foto: DELFI
Jūlijā populārākais politiskais spēks joprojām bija politiskā apvienība "Saskaņas centrs" (SC), kuras reitings pagājušajā mēnesī pieaudzis par 3,8 procentpunktiem salīdzinājumā ar jūniju.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, 28,2% respondentu balsotu par SC, savukārt otro populārāko politisko spēku - "Vienotību" - atbalstītu 13,7% aptaujāto, bet par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) jūlijā bija gatavi balsot 10,8% vēlētāju, liecina "Latvijas Faktu" veiktā aptauja.

Arī "Vienotības" popularitāte iepriekšējā mēnesi nedaudz - par 1,5 procentpunktiem - pieauga. Jūnijā par šo partiju bija gatavi balsot 12,2% aptaujāto. Savukārt ZZS reitings jūlijā samazinājās par 0,3 procentpunktiem.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK popularitāte nedaudz samazinājās - no 7,2% jūnijā līdz 6,8% jūlijā. Par Reformu partiju jūlijā bija gatavi balsot 1,7% respondentu, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā jūlijā.

Pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" atbalstu pauda 0,1% vēlētāju, Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Par dzimto valodu" - 0,9% iedzīvotāju, bet Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai - 0,7% aptaujāto. Par kādu citu partiju jūlijā bija gatavi balsot 0,2% respondentu.

Jūlijā 25,4% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, savukārt 11,6% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

"Latvijas Faktu" aptauja veikta no 12.jūlija līdz 22.jūlijam, un tajā piedalījās 1004 Latvijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!