Foto: LETA
Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas plāns 20007. -2013. gadam tiks grozīts, lai nodrošinātu atkritumu šķirošanas stacijas būvniecību Stopiņu novadā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kas ceturtdien, 8. augustā iesniegusi plāna grozījumus Valsts sekretāru sanāksmē, rosina plānā noteikt, ka atkritumu šķirošanas stacijas ierīkojamas ne tikai Pierīgas lielākajās pilsētās – Ogres, Salaspils, Olaines, Siguldas un Ķekavas novados, bet arīdzan Stopiņu novadā.

Bez plāna grozīšanas tas neesot iespējams, jo, lai arī no ES Kohēzijas fonda ir ieplānoti līdzekļi atkritumu dalītās vākšanas infrastruktūras attīstībai un Stopiņu novadā darbojas komersanti, kuri spētu nodrošinātu nepieciešamo līdzfinansējumu, pērnā gada nogalē ir beidzis darboties ”Rīgas pilsētas atkritumu apsaimniekošanas plāns 2006.-2012. gadam”, kas paredzēja atkritumu šķirošanas stacijas izveidi Stopiņos. Savukārt Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas plānā, kas vēl ir spēkā, šādas stacijas izveide līdz šim nebija paredzēta.

Sešu Pierīgas atkritumu šķirošanas staciju izveidē kopumā plānots ieguldīt gandrīz 15,1 miljonu latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!