20. augustā tiek atzīmēta Daugavpils jeb Dinaburgas cietokšņa būvniecības uzsākšanas 203. gadadiena, portālam "Delfi" ziņo Artjoms Mahļins no Daugavpils.

"1810. gada 8. augustā (pēc kalendāra vecā stila) Krievijas imperators Aleksandrs I apstiprināja Dinaburgas cietokšņa projektu. Tā kā mums nav zināms precīzs datums, kad bija ielikts pirmais akmens vai iedzīts pirmais pālis nocietinājumos, varam droši uzskatīt šo notikumu par cietokšņa dzimšanas dienu," portālam stāsta Mahļins.

Par godu jubilejai, šodien Daugavpilī paredzēti vairāki svētku pasākumi. Jau no paša rīta pie Marka Rotko mākslas centra tika pacelts cietokšņa vēsturiskais karogs.

Pulksten 12 un 15 notiks bezmaksas ekskursijas pa cietoksni, bet no pulksten 11 līdz 17 brīvai apskatei būs atvērti vairāki objekti - pulvera noliktava, kara hospitālis un 7. bastiona kazemāti.

"Visiem tūristiem tiks izsniegtas cietokšņa kartes ar tajās iezīmētajiem dažādiem maršrutiem un interesantākajiem objektiem, ko patstāvīgi var apskatīt," stāsta Mahļins.

Galerijā: Dinaburgas cietoksnis laika griežos - vēsturiskas fotogrāfijas no dažādiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!