Foto: Itar-Tass/Scanpix

Darba devēji ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) starpniecību šogad visvairāk meklējuši strādniekus, dažāda veida pārdevējus, pārdošanas speciālistus un konsultantus, liecina NVA apkopotā informācija.

Tāpat darba devēji meklējuši transportlīdzekļu vadītājus, pastniekus, tirdzniecības pārstāvjus un aģentus, celtniecības speciālistus, klientu apkalpošanas speciālistus, pavārus un šuvējus.

NVA norāda, ka šā gada septiņos mēnešos NVA pavisam reģistrētas 41 150 darba devēju pieteiktās brīvās darba vietas, no tām 20 140 publicētas aģentūras CV/Vakanču portālā, bet 21 019 pieteiktas NVA filiālēs.

Pašreiz ir pieejamas vairāk nekā 8 000 brīvās darbavietas, no tām gandrīz puse reģistrētas NVA CV un vakanču portālā.

Jau vēstīts, ka bezdarba līmenis valstī turpina samazinājies un patlaban ir 9,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita,

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā samazinājies piekto mēnesi pēc kārtas, jūlija beigās sasniedzot 9,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita.

Jūlija beigās lielākais bezdarba līmenis bija Latgales reģionā - 19,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, savukārt mazākais - Rīgas reģionā - 6,2%. Bezdarba līmenis Vidzemē jūlijā bija 11%, Kurzemē - 10,3%, bet Zemgalē - 9,7%.

Valsts lielākajās pilsētās bezdarba līmenis jūlija beigās bija šāds: Rīgā - 5,9%, Jelgavā - 7,5%, Valmierā - 6,7%, Ventspilī - 7,8%, Liepājā - 9,5%, Jūrmalā - 8,1%, Daugavpilī - 9,2%, Jēkabpilī - 10,4%, Rēzeknē - 16,9%

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!