Foto: AFI
Rēzeknē notikušā gadījuma dēļ, kad par bruņotu laupīšanu meklēšanā izsludināts Ralfs Tokaho, Valsts robežsardze austrumu pierobežā strādā pastiprinātā režīmā, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Viņa norādīja, ka šādā režīmā robežsardze strādā jau kopš piektdienas, 23.augusta, vakara, kad no Valsts policijas tika saņemta informācija par meklēto aizdomās par laupīšanu turēto Tokaho.

Pozņaka teica, ka pastiprināti apsekoti tiek ne tikai robežkontroles punkti, bet arī zaļā robeža. Ja būs nepieciešams, tiks piesaistīta arī aviācija.

Kā ziņots, piektdien, 23.augustā, Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanas sākta 1965.gadā dzimušā Tokaho meklēšana. Viņš 23.augustā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē, kur piedraudējis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, apgrieztu medību bisi, sasējis servisa darbinieku un nolaupījis automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk šo automašīnu pilsētā, būtiski pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, konstatēja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, uzsāka bēgšanu, netika galā ar automašīnas vadību un avarēja.

Pēc tam Tokaho pamanījies aizdzīt trafarēto policijas mašīnu, taču no iegūtajām liecībām izriet, ka noziedznieks, visticamāk, jau ir atbrīvojies no ieroča un, iespējams, devies Krievijas robežas virzienā, aģentūru LETA informēja policijas pārstāve Sigita Pildava.

Policija norāda, ka Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcieta 6,5 gadus ieslodzījuma.

Rūpīgi analizējot viņa psiholoģisko portretu un ierasto noziegumu izdarīšanas rokrakstu, jāsecina, ka viņš ir vienpatis, laupīšanas pastrādājis viens, piedraudot ar vardarbību, bet līdz šim to nekad nav pielietojis. Iepriekš, draudiem viņš izmantojis nazi, nevis ieroci. "Arī tas, ka vakar bēgšanas laikā bēglis neizmantoja ieroci, var liecināt, ka arī šoreiz psiholoģiski viņš varētu nepārkāpt robežu un nekļūt vardarbīgs. Visticamāk, viņš no ieroča jau ir atbrīvojies," klāstīja Pildava.

Policija aicina iedzīvotājus būt vērīgiem, neuzņemt automašīnās stopētājus un lūdz nekavējoši vērsties policijā par jebkuru aizdomīgu vīrieti, zvanot pa tālruni 110, 112 vai 64603500. Iedzīvotāji aicināti ziņot par jebkādu informāciju, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!