Foto: LETA

Veselības ministrijas (VM) parlamentārajai sekretārei Lienei Cipulei par aizliegtu amatu savienošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 70 latu naudassodu, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

KNAB konstatēja, ka Cipule nav ievērojusi likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", jo no 2011.gada 31.oktobra līdz 2012.gada 17.oktobrim savienojusi valsts amatpersonas amatu ar aizliegtu valdes locekļa amatu SIA "Veselības centrs "Audemus"" un no 2011.gada 31.oktobra līdz lēmuma pieņemšanas brīdim bijusi valdes locekle SIA "Māras sēta".

Turklāt, mēneša laikā nepārtraucot aizliegto amata savienošanu, Cipule nav ievērojusi likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto termiņu amata pienākumu pildīšanas pārtraukšanai, norāda KNAB.

Pieņemot lēmumu par Cipules saukšanu pie administratīvās atbildības par aizliegtu amatu savienošanu, KNAB ņēma vērā pārkāpuma raksturu, sievietes personību, vainas pakāpi un mantisko stāvokli. Līdz lēmuma pieņemšanas brīdim Cipule nav saukta pie administratīvās atbildības. Kā atbildību mīkstinošs apstāklis tika ņemts vērā tas, ka Cipule izdarīto nožēlo, kā arī ir pārtraukusi aizliegtu amatu savienošanu. KNAB konstatēja, ka Cipule pārkāpumu izdarījusi aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos.

KNAB nolēma Cipuli saukt pie administratīvās atbildības un sodīt ar naudas sodu 70 latu apmērā. Šis lēmums ir stājies spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!