Foto: AP/Scanpix

Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs aicina atsaukties uz pāvesta Franciska aicinājumu sestdien, 7.septembrī, gavēt un lūgties par mieru Sīrijā, informēja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrā.

īs nedēļas sākumā pāvests Francisks noteicis, ka 7.septembris, Vissvētākās Jaunavas Marijas dzimšanas svētku priekšvakars, būs gavēņa un lūgšanu diena par mieru Sīrijā, Tuvo Austrumu reģionā un visā pasaulē.

Svētā Pētera laukumā Romā aizlūgums sāksies plkst.19, kas ir plkst.20 pēc Latvijas laika, un noslēgsies pusnaktī un ar interneta, televīzijas palīdzību tam varēs sekot līdzi visā pasaulē.

"Vēršos pie visas katoļu Baznīcas, citu konfesiju kristiešiem un reliģiju piederīgajiem, kā arī neticīgajiem brāļiem un māsām, atgādinot, ka miers ir visaugstākais labums, kas pārsniedz jebkuru robežu, un tas pieder visai cilvēcei. Vēlreiz skaļi atkārtoju: tautu koeksistenci un attiecības starp cilvēkiem veido nevis sadursmes vai konfliktu kultūra, bet gan tikšanās un dialoga kultūra. Tas ir vienīgais ceļš uz mieru. Lai aicinājums uz mieru paceļas uz augšu un sasniedz ikviena cilvēka sirdi, lai visi noliktu ieročus un uzsāktu dialogu," 1.septembrī pirms lūgšanas "Kunga eņģelis" teica Francisks.

Stankevičs mudina atsaukties uz šo pāvesta aicinājumu un justies līdzatbildīgiem par tiem procesiem, kas notiek pasaulē. "Situācija šajā reģionā patlaban ir tik sarežģīta, ka tikai garīgie līdzekļi var palīdzēt atbruņot to ļaunumu, kas tur ir pieņēmies spēkā," sacīja Stankevičs.

Vairākas Latvijas draudzes jau esot atsaukušās šim aicinājumam. Rīgas Svētās Terēzes draudzes mājā, kas atrodas Ojāra Vācieša ielā 6, visi labas gribas cilvēki aicināti piedalīties lūgšanu vigīlijā par mieru Sīrijā un mūsu sirdīs. Lūgšanu vigīlija sāksies sestdien plkst.20 un ilgs līdz pusnaktij. Dalībnieki varēs vērot translāciju no Svētā Pētera laukuma Romā, kā arī piedalīties ar dziesmām un lūgšanām.

Priesteris Aleksandrs Stepanovs, kas organizē šo lūgšanu vigīliju, atzīst, ka vēlas atsaukties pāvesta aicinājumam, jo vairakkārt piedzīvojis to, cik ļoti šādi Baznīcas rīkoti, visu pasauli aptveroši pasākumi stiprina, kā arī dod atbildības izjūtu par to, kas notiek ārpus mūsu zemes. "Tas veido saikni ar citiem, kas pasaulē cieš," teica Stepanovs.

Informācijas centrā norāda, ka daudzi katoļi rīt dosies svētceļojumā uz jaunā Liepājas bīskapa Viktora Stulpina ordinācijas dievkalpojumu Liepājā un ir apņēmušies ceļā lūgties šajā pāvesta Franciska izsludinātajā nodomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!