Foto: LETA
Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes pārstāvētā Nacionālā apvienība (NA) valdes un frakcijas sēdē apspriedīs premjera Valda Dombrovska ( V) lēmumu prasīt kultūras ministres demisiju un izvirzīt jaunu ministru, portālam "Delfi" apliecināja NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Viņš prognozē, ka tas varētu notikt pirmdien.

Bērziņš sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra, ka pagaidām no premjera nav dzirdējis nevienu argumentu par to, kādēļ Jaunzemei-Grendei būtu jāatkāpjas.

"Es tikai ceru, ka patiesais iemesls nav NA prasības nākamā gada budžeta kontekstā - apturēt uzturēšanās atļauju izsniegšanu pret investīcijām nekustamajos īpašumos un tā dēvētais demogrāfijas ultimāts," sacīja NA līdzpriekšsēdētājs.

Viņu piesardzīgu darot arī biedrības "Latvijas Attīstībai" atbalstītāja, advokāta Alda Gobzema rosība, kas veicinājusi konflikta eskalāciju ap Latvijas Nacionālās operas jaunās valdes izvēli.

Tomēr Bērziņš atzīst, ka veids, kādā Jaunzeme-Grende būtībā padzina ilggadējo operas direktoru Andreju Žagaru, liecina par komunikācijas problēmām.

"Ideālākais risinājums būtu sēsties pie sarunu galda un godīgi pavērtēt, kas tad ir strīdus ābols. Manuprāt, tas saistīts ar Žagaram piedāvāto padomnieka amatu. Nav šaubu par Žagara ieguldījumu operas mākslinieciskajā vadībā un starptautiskās sadarbības veicināšanā, bet ir jomas, kur ir bijušas lielas problēmas," norādīja Bērziņš, kurš pats Dombrovska valdībā savulaik ieņēma tieslietu ministra amatu.

"Delfi" jau vēstīja, ka premjers Valdis Dombrovskis ( V) piektdien, 13. septembrī paziņoja, ka pieprasa Jaunzemes-Grendes demisiju un aicina NA izvirzīt jaunu kultūras ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!