Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas domes amatpersonas, kas atbildīgas par tūrismu, periodiski priecīgi vēsta, ka palielinās ceļotāju skaits, kuru galamērķis ir mūsu galvaspilsēta. Gribētos ticēt, ka tā tas ir. Bet, lai pārliecinātos, ka tūristu Rīgā patiesībā ir maz, jāapmeklē kāda cita pilsēta, kurā ceļotāju ir tiešām daudz.

Pagājušajā nedēļas nogalē kārtējo reizi biju Tallinā. Mani satrieca un pārsteidza lielais ļaužu skaits pilsētas ielās un laukumos (neapšaubāmi, ka kāda to daļa ir tūristi). Visas kafejnīcas un restorāni praktiski bija pārpildīti līdz lūpai, tūristu grupas Tallinas apskates objektu priekšā ātri nomainīja cita citu. Redzams, ka ielu gidi tikko paceļ gaisā plāksnīti ar ielūgumu uz ekskursiju, tā jau "apaug" ar klientiem.

Rātslaukumā ļaudis svinēja saderināšanos (kompānija viduslaiku tērpos), kāzas, vienkārši fotografēja cits citu. Tūristu naudas pieplūdumu jūt arī ielu muzikanti, pilsēta burtiski burbuļo! Ko tik es nesatiku ielās: "Supermenu", angļu rakstnieci, kas radusi iedvesmu Rātslaukumā, kapteini Džeku Zvirbuli.

Skatieties paši - jūsu uzmanībai foto un video. Rīga par tādu tūristu skaitu pagaidām var tikai sapņot.


Kļūstiet par DELFI Aculiecinieku! Sūtiet foto, video reportāžas vai savu viedokli par sabiedrībā aktuāliem notikumiem uzaculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru! Reģistrētie autori par publikācijām saņem DELFI dālderus, kurus iespējams apmainīt pret vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!