Latvijas Botāniķu biedrībai, kas pieprasījusi pārtraukt skatu torņa būvniecību dabas parkā "Ogres Zilie kalni", jau iesāktos darbus apturēt neizdosies.

Kā informē Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektors Guntars Kurmis, pirms darbu uzsākšanas skatu torņa būvniecība saskaņota ar visām atbildīgajām institūcijām.

Neizpratnē par Latvijas Botāniķu biedrības prasību pārtraukt skatu torņa būvniecības darbus ir arī Dabas aizsardzības pārvaldei, ar ko veikti visi vajadzīgie saskaņojumi un kas devusi atļauju veikt šos darbus.

Būtiski, ka Latvijas Botāniķu biedrība piedalījusies ne tikai Zilo kalnu kompleksa Dabas aizsardzības plāna izveides procesā, bet arī skatu torņa projekta apstiprināšanas gaitā un ir informēta par visu tur notiekošo, tāpēc Ikšķiles pašvaldība negrasās ņemt vērā biedrības izteiktās pretenzijas, lauzt līgumus ar būvniekiem un pārtraukt skatu torņa būvniecības darbus.

Lai nenodarītu kaitējumu aizsargājamiem augiem, kas sastopami dabas parkā, darbu veikšanas zona būs norobežota no pārējās teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!