Foto: Valsts kanceleja

Latvijas Tautas frontes (LTF) muzejs, kura esošā ēka ir nupat izremontēta un tajā iekārtota jauna ekspozīcija, ļauj iedzīvotājiem sajust neatkarības izcīnīšanas laika gaisotni, piektdien atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Viņš uzskata, ka muzeja ekspozīcija ļauj ikvienam saprast dažādus faktus, kā arī ļauj sajust tā brīža gaisotni un emocijas. "Tautas Fronte bija būtiska ne tikai Baltijas valstīs, bet arī citās valstīs (...) Tā parāda tautas spēku, ka tauta ir spējīga mainīt vēsturi," pauda premjers. Premjers muzejam uzdāvināja viesu grāmatu.

LTF muzejā iekārtota jauna ekspozīcija "Atmoda – LTF – Neatkarība", kas, izmantojot jaunāko tehnoloģiju iespējas saistošā veidā pastāsta par laiku, kad tika atjaunota Latvijas neatkarība.

Sagaidot LTF dibināšanas 25.gadadienu, no valsts budžeta šogad muzejam novirzīja ap 288 tūkstošus latu ēkas remontam un ekspozīcijas iekārtošanai.

Tautas frontes muzeja pastāvīgās ekspozīcijas daļu veido Latvijas Tautas frontes priekšsēdētāja kabinets, kurā pilnībā saglabāts tā laika iekārtojums.

Apmeklētāji var aplūkot rakstāmmašīnas, datorus, faksus, printerus, kas atmodas akciju organizētājiem palīdzēja izplatīt svarīgo informāciju un vecās paaudzes fotoaparātu kolekciju, ar kuriem tika iemūžināti daudzi dramatiski mirkļi Latvijas tautas nesenajā pagātnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!