Foto: DELFI Aculiecinieks
"Acīmredzot tautas pacietība, runājot par "legālo narkotiku" tirgotājiem, Latvijā tuvojas beigām. Tā kā trūkst attiecīgu likumu, valsts diemžēl nav spējīga aizstāvēt iedzīvotājus no "zālītes" izplatītājiem. Pēdējā laikā šo funkciju arvien biežāk pārņem Latvijas robini hudi," raksta aculiecinieks, kurš vēlējās palikt anonīms.

"Izskatās, ka pagājušajā nedēļā cīnītāji par nācijas veselību darbojušies īpaši aktīvi: piepeši Rīgā aizdegās kioski, kas tirgoja "zālīti" Zolitūdē un Ķengaragā. Šajos gadījumos tautas atriebēji palika inkognito.

Svētdien, 6. oktobrī, atklātu cīņu pret zāles tirgotājiem sāka liepājnieki. Desmits stipru puišu gaišā dienas laikā apciemoja tirgotavu, kas atrodas daudzdzīvokļu mājā Ķempes ielā 5. Kā jau arī citās vietās, šīs narkotiku bodītes īpašnieki cenšas savam rūpalam piedēvēt legalitāti, pat dod kases čekus par pirkumu. Izrādās, spriežot pēc čeka, jūs iegādājaties ne jau kaut kādas narkotikas, bet pavisam nekaitīgu vīraku (acīmredzot varat pat uz baznīcu ar to doties). Turklāt instrukcijā jūs "godīgi" tiekat brīdināti, ka ēst un smēķēt paciņas saturu nedrīkst.

Tiesa, ar kases čekiem bodītē viss nav kārtībā – te būtu ko pastrādāt Latvijas finanšu uzraudzības iestādēm. Faktiskās Liepājas tirdzniecības adreses vietā uzrādīta Rīgas adrese - kāda SIA "Lopenija", nodoklis par pievienoto vērtību neparādās, nav minēts arī valūtas nosaukums, nemaz nerunājot par to, ka kopš oktobra čekos jābūt cenai gan latos, gan eiro.

Grupa Liepājas robinu hudu taisās cīnīties pret legālo narkotiku izplatītājiem tikai ar legālām metodēm. Tāpēc kases čeks un arī paciņa, kas satur noslēpumainas zāles, kopā ar iesniegumu par ekspertīzes veikšanu tika aiznesti uz Liepājas policiju. Kiosks tika aplīmēts ar uzlīmēm "Šeit tirgo nāvi!". Pirmajā reizē...

Tautas atriebēji apsola, ka šis nebija pēdējais reids. Kamēr Latvijā pilnībā neaizliegs smēķējamos maisījumus, viņi apciemos vietas, kur tos tirgo. Tāpēc, ja jūs interesē savu bērnu veselība un kārtība pie jūsu mājām, paziņojiet adresi, kur atklāti tiek tirgotas "legālās narkotikas"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!