Kamēr policijai "rokas ir sasietas", jo trūkst attiecīgu likumu, iedzīvotāji paši turpina cīnīties ar "legālo narkotiku" tirgotājiem.

Purvciemā sabojāts 'zālītes' tirgotavas skatlogs

Tāds 13. oktobra rītā izskatās kāds augu maisījumu tirdzniecības kiosks Purvciemā.

Jūrmalā nodedzināta 'zālītes' tirgotava

"Jūrmalā, uz Kauguru galvenās ielas, plaukst "zālītes" tirdzniecība," raksta Sadims. "Tirgotava, kas atrodas netālu no skolas, nodega pirms dažām dienām, bet klientiem ilgi nīkt nevajadzēja. Jaunā tirgotava tika atvērta jau nākamajā dienā soļa attālumā no vecās."

Rīgas Pašvaldības policija ierobežo zālīšu maisījumu tirdzniecību pašreizējo iespēju robežās

Rīgas Pašvaldības policija atzīst, ka augu maisījumu, tā saucamo "legālo narkotiku", tirdzniecības problēma joprojām ir aktuāla.

Šā apdraudējuma ierobežošanai, līdz spēkā stāsies likuma grozījumi par jauno psihoaktīvo vielu iekļaušanu aizliegto vielu sarakstā un pagaidu aizlieguma piemērošanu atsevišķām vielām, Pašvaldības policija darbojas savu šā brīža likumīgo iespēju robežas, regulāri apmeklējot zālīšu maisījumu tirdzniecības vietas, izņemto vielu maisījumus nododot ekspertīzei, kā arī pievēršot uzmanību personām apreibuma stāvoklī, jo īpaši nepilngadīgām personām.

Vienas nedēļas laikā, no 4. līdz 11. oktobrim, apreibinošo vielu tirdzniecības objektos izņemti vairāk nekā 600 iepakojumi ar dažādiem augu maisījumiem, kas nosūtīti uz ekspertīzi. Uz aizdomu pamata par narkotisko vielu reibumu medicīnas iestādē nogādātas sešas nepilngadīgas personas, pie vienas nepilngadīgas personas atrasts augu maisījuma iepakojums. Pie zāļu maisījumu tirdzniecības vietas aizturēta viena meklēšanā izsludināta persona. Pašvaldības policijas pārvalžu darbinieki regulāri apmeklē tirdzniecības objektus un dežūrē tiem piegulošajās teritorijās, tādējādi apgrūtinot augu maisījumu tirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!