Foto: Valsts kanceleja
Ņemot vērā to, ka Nacionālās Apvienības (NA) Saeimas frakcija par Latvijas Nacionālā kultūras centra direktores Daces Melbārdes izvirzīšanu kultūras ministra amatam lems tikai trešdien, NA koalīcijas partneri vēl nav oficiāli lēmuši par atbalstu viņas kandidatūrai, taču pirmās atsauksmes par kandidāti ir labvēlīgas.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ( V) pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes uzteica Melbārdes pieredzi Kultūras ministrijas administrācijā un raksturoja kandidāti kā kultūras nozares profesionāli. Pagaidām gan par Melbārdes kandidēšanu uz kultūras ministra amatu premjeram bijusi vien neoficiāla saruna ar NA līdzpriekšsēdētāju Raivi Dzintaru.

Savukārt Reformu partijas (RP) priekšsēdētājs Edmunds Demiters sacīja, ka RP frakcija vēl nav oficiāli lēmusi par atbalstu NA pieteiktajai kandidātei, taču pagaidām neviens RP deputāts nekādus iebildumus pret Melbārdi nav izteicis.

"Delfi" jau ziņoja, ka pirmdien NA valde nolēmusi vakantajam kultūras ministra amatam virzīt patlaban bezpartejisko Melbārdi. 

NA politiķe Inese Laizāne žurnālistiem sacīja, ka NA valde, pieņemot šo lēmumu, vērtējusi kandidātes profesionalitāti, spēju vadīt pasākumus un komandu, kā arī ideoloģiskās vērtības.

Kultūras ministra amats ir vakants kopš šā gada septembra vidus, kad premjers Dombrovskis pieprasīja NA pārstāvošās Žanetas Jaunzemes-Grendes demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!