Akcijā "Garšas tūre Jelgavā" īpašo Jelgavas gardēžu suvenīru saņēmuši 111 akcijas dalībnieki. Akcija notika no šā gada 20. augusta līdz 1. oktobrim, un to organizēja Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, Jelgavas pilsētas pašvaldība un trīs Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumi.

Akcijas "Garšas tūre Jelgavā" laikā ikvienam bija iespēja iepazīt Jelgavas pilsētu, apmeklējot 12 tūrisma un apskates objektus, kas iekļauti akcijas maršrutā, un nobaudot Jelgavas pilsētas īpašos ēdienus un dzērienus: pamatēdienu "Hercoga bura", desertu "Šarlotes skūpsts" un atspirdzinošo dzērienu "Jelgavas bellini".

Akcijā iesaistījās ģimenes restorāns "Hercogs" (Krišjāņa Barona ielā 3), bistro "Silva" (Driksas ielā 9) un krodziņš "Istaba" (Jāņa Čakstes bulvārī 7).

Par katru nobaudīto ēdienu akcijas bukletā "Garšas tūre Jelgavā" bija iespējams saņemt zīmodziņu, un, sakrājot trīs zīmodziņus, dalībnieks ieguva īpašo Jelgavas gardēža suvenīru – Jelgavas uzņēmumā "Keramika LV" izgatavoto fondī trauciņu ar Jelgavas simboliku.

Jelgavas īpašie ēdieni pilsētas ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartē iekļauti no 2012. gada februāra, un tie tapuši, sadarbojoties Jelgavas pilsētas pašvaldībai, Jelgavas Amatu vidusskolai un Jelgavas uzņēmējiem.

"Hercoga bura" ir pamatēdiens, kas gatavots no īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas, kuru pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem.

Deserts "Šarlotes skūpsts" ir olu un biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzpūteņu kārtojums, tā maigo garšu atsvaidzina augļu un ogu biezeņa mērce.

Atspirdzinošā dzēriena "Jelgavas bellini" viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas izmantota, arī gatavojot "Hercoga buru" un "Šarlotes skūpstu".

Šāda veida akcija Jelgavas pilsētā tika organizēta pirmo reizi, un, ņemot vērā iedzīvotāju interesi, ir plānots, ka līdzīga veida akcijas tiks organizētas arī nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!