Foto: DELFI
Nacionālās Apvienības (NA) Rīgas domes frakcija atklātā vēstulē aicina Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) atvainoties Uzvaras pieminekļa nojaukšanas atbalstītājiem par izteikumiem, ka portālā ”Mana balss” izvietotās iniciatīvas autoriem vieta ir zoodārzā.

"Apvainojot iniciatīvas autorus, Nils Ušakovs ir apvainojis arī vairāk nekā vienpadsmit tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, kas ar savu parakstu ir atbalstījuši šo iniciatīvu," savā paziņojumā norāda NA politiķi.

Viņus aizskāruši Rīgas mēra izteikumi televīzijā, kur Ušakovs, komentējot iniciatīvu par Uzvaras pieminekļa nojaukšanu, izteicās, ka tās autoru vieta ir zoodārzā un ka viņš pats ir gatavs tos tur izvietot un pārdot biļetes. 

"Mums var patikt vai nepatikt viens vai otrs viedoklis, tomēr inteliģence prasa ar cieņu izturēties arī pret pretēja viedokļa paudējiem. Tādēļ šāds Latvijas iedzīvotāju novērtējums mums nav saprotams un pieņemams. Jāatgādina, ka daudziem  nav bijis saprotams arī Ušakova balsojums referendumā par otras valsts valodas ieviešanu Latvijā, kurā viņš, kā skaidroja, esot solidarizējies ar saviem vēlētājiem, atbalstot valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai," pauž NA Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāja Baiba Broka. 

"Delfi" jau vēstīja, ka svētdienas vakarā sabiedrisko iniciatīvu portālā "Mana balss" tika savākti vairāk nekā 10 000 Latvijas iedzīvotāju parakstu par iniciatīvu, kas paredz Uzvaras parka sākotnējā veidola atjaunošanu jeb 9. maija svinētāju iecienītā Uzvaras pieminekļa nojaukšanu.

Rīgas mērs Ušakovs "uz karstām pēdām" izplatīja paziņoju, ka neviens piemineklis Rīgā nojaukts netiks un iniciatīvu par Uzvaras pieminekļa demontāžu nodēvēja par provokāciju.

Savukārt NA pārstāvošais tieslietu ministrs Jānis Bordāns pirmdienas rītā atzina, ka atbalsta Uzvaras pieminekļa nojaukšanu un pats ir parakstījis iniciatīvu portālā "Mana balss". Viņaprāt, šim piemineklim nav vietas līdzās jaunajai Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!