Foto: DELFI Aculiecinieks
"Desmitiem simtgadīgu ozolu ir bojāti! Ja cilvēks ar cirvi rokā sāktu cirst apstādījumus, viņu aizturētu, bet bebrs tiks aizsargāts??? Domāju, ka jebkurā saprātīgā valstī Askolds Kļaviņš zaudētu darbu," ir satraukta "DELFI Aculiecinieka" lasītāja Solveiga.

"Koki sagrauzti ir gan kanālmalā, gan pie Nacionālā teātra. Ironiski - arī pie Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes. Ko klusē biologi, ekologi? Ko klusē "Rīgas parki un dārzi"??

Tie sieti jau nobeigtajiem kokiem nepalīdzēs. Kas mums tagad būs - sacensības, kurš ātrāks: bebri vai sietu licēji? Diemžēl dažus simtgadīgos kokus vairs nevar glābt."


Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieka Askolda Kļaviņa komentārs: "Bebri, līdzīgi kā citi dzīvnieki, nerespektē cilvēkiem saistošās administratīvās robežas, tāpēc bebri dzīvo gan Pierīgā, gan Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajās ūdenstilpēs, arī Rīgas pilsētas kanālā.

Ņemot vērā bebru dzīvesveida specifiku, pilsētas kanāls bebriem ir pievilcīgs kā dzīvesvieta, bebru izķeršana dotu īslaicīgu rezultātu un izķerto bebru vietā pilsētā ienāktu citi indivīdi. Jāsaprot, ka tehniski nav arī iespējams noslēgt bebru iekļūšanu pilsētā. Rīgas iedzīvotāji var harmoniski sadzīvot ar dzīvniekiem, arī ar bebriem, ja vien neiejaucas dabiskajos procesos, tāpēc, jo ātrāk mēs iemācīsimies sadzīvot ar bebriem, jo mazāki zaudējumi būs ilgtermiņā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir noslēdzis līgumu ar Rīgas pašvaldības sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" par pilsētas kanālā mītošo bebru piebarošanu un monitoringu. Tāpat tiek turpināta pakāpeniska Kanālmalas apstādījumu norobežošana gan ar kaltiem metāla žogiem, gan ar pagaidu sieta sētiņām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!