Foto: DELFI Aculiecinieks
"DELFI Aculiecinieks" regulāri saņem fotogrāfijas un sašutuma pilnus lasītāju komentārus par automašīnu novietošanu neatļautās vietās vai veidā. Jūsu uzmanībai dažādas situācijas. Sašutuši ir gan vienkārši garāmgājēji, gan velosipēdisti, gan arī paši autovadītāji.


Invalīdi vai ļoti steidzīgi nekauņas?

Visnesaudzīgāk "DELFI Aculiecinieka" lasītāji izsakās par tiem šoferiem, kas savus auto novieto invalīdiem paredzētajās vietās. Protams, vienmēr jābūt ļoti vērīgam, kad fotografē šādu auto, jo var gadīties, ka savu automašīnu tiešām atstājis cilvēks ar kustību traucējumiem. Tomēr lasītāju iesūtītajos foto dominē acīmredzama bezkaunība – auto ir atstāts ne tikai tam neparedzētā vietā, bet arī nepareizi – slīpi, aizņemot divas vietas un tamlīdzīgi.

Krupins 25. septembrī: "Atkal invalīds?"

Jolanta 16. oktobrī: "Šorīt, ejot uz darbu, ieraudzīju, kā stalts vīrietis izkāpj no sava auto, ne mazākā mērā viņš neizskatījās pēc invalīda. Un tas jau ar vēl būtu sīkums, taču "noparkoties" ar džipu pa divām invalīdu stāvvietām - tā jau ir supermāksla. Man pašai ir dēls ar smagu invaliditāti un ir invalīdu stāvvietu karte, un bieži ir nācies redzēt dažādus viltus invalīdus, taču šis kungs pārspēja visus redzētos.

Ļoti labs uzraksts ir pie veikala "Sky": "Šī ir autostāvvieta invalīdiem. Pārējiem: esiet pateicīgi liktenim, ka jūsējā ir tur mazliet tālāk.""

SPIEGZ 17. oktobrī: "Kuldīgā pie lielveikala "Domo" fiksēts "dubultinvalīds" - gan jau sirdī un galvā."

Leonīds 18. oktobrī: "Galvas invalīds. Tirdzniecības centrs "Spice" 18. oktobrī."

Anonīms 22. oktobrī: "Invalīds?"


Skolas ielas veloceliņš - iecienīta stāvvieta

Viena no visbiežāk fotogrāfijās redzamajām ielām ir Skolas iela Rīgā, kur nereti autovadītāji atstāj savu auto tieši uz veloceliņa. Sašutuši ir riteņbraucēji, bet no autovadītājiem dzirdēts viedoklis: "Kur lai liek auto? Nevajag visur ierīkot maksas stāvvietas. Tas veloceliņš nav ierīkots īstajā vietā – tā jau šaura iela..."

Anonīms 20. septembrī: "Busiņš totāli bloķē riteņbraucēju celiņu Skolas ielā. Neko nekrāva un nebrauca pagalmā, tik stāvēja un stāvēja."

Anonīms 20. septembrī: "Kārtējais baltais busiņš pa visu veloceliņu Skolas ielā. Policists piegāja aprunāties, apskatīja dokumentus un devās tālāk, atstājot busiņu brīvi bloķējam ceļu."

Andrejs 25. septembrī: "25. septembrī pēc darba, ap pulksten 18, Skolas ielā saredzēju šo brīnumu. Apmēram tā kā "parkošanās" Lietuvas stilā. Pat spoguļi ir "nofoldoti"! Pirmo reizi redzu šādu bezkaunību."

Arnis 25. oktobrī: ""Parkošanās"uz veloceliņa."


Visatļautība, likumu nezināšana vai paviršība?

Atsevišķa kategorija ir cilvēki, kas savus auto atstāj, kur un kā pagadās. Ja automašīna novietota neatļautā vietā, iemesls var būt gan Ceļu satiksmes noteikumu nezināšana (kā zināms, likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības), gan vienkārša neprasme "noparkoties" (ja jau auto atstāj uzreiz divās stāvvietas vietās), gan izcila bezkaunība – es esmu īpašāks par visiem.

Mareks 28. septembrī: "Arī Ventspilī autovadītāji nemāk novietot automašīnas. Autostāvvietas turpat 10 metrus tālāk ir tukšas, bet šim "šķūningotajam" opelim laikam nav palicis naudiņas apaviem, ja jau jānovieto mašīna tik tuvu durvīm."

Daniels 1. oktobrī: "Diplomāts visiem "uzspļāva", apstājās uz ietves, tad laikam padomāja, ka tas ir ceļš, un pa trotuāru aizbrauca līdz Valdemāra ielas pastam. Iegāja pastā un tad pa logu skatījās, kā divas sievietes, riskējot ar bērneļiem, brauc apkārt viņa auto tieši sastrēgumu laikā (piedodiet, otru sievieti nepaguvu nofotografēt)."

Gints 2. oktobrī: "Tā 1. oktobrī Dubultu "Statoil" "parkojas"..."

Gundega 2. oktobrī: "Ikrīta skats pie Rīgas 242. pirmsskolas izglītības iestādes (Hipokrāta iela 25a). Katru rītu, vedot bērnu uz dārziņu, ir jālien garām šai "Honda". Automašīna tiek novietota neatļautā vietā uz gājēju celiņa, turklāt priekšā iebraukšanas vārtiņiem dārziņa teritorijā. Būtu interesanti zināt, kas ir šis "varonis"."

Jānis 6. oktobrī: "Sigulda. "Centrs" centrā."

Anonīms 15. oktobrī: "Rīgā, Lenču ielā 1, apstājies uz "zebras"."

Arturs 18. oktobrī: "Sieviete autovadītāja novietoja automašīnu, aizņemot maksimālo vietu skaitu "Maximas" autostāvvietā Dzelzavas ielā 6а, un mierīgi devās iekšā veikalā. Rīgai jāzina savi "varoņi"."

Ivo 23. oktobrī: "Tā, lūk, iepērkas ''Maximā'' igauņi, gandrīz iebraucot veikalā - pie pašām durvīm, jau aiz gājēju pārejas un dzeltenās līnijas. Pavisam bezkaunīgi šoferi palikuši, cilvēki pat iekšā un ārā normāli netiek..."


Policistu auto


"DELFI Aculiecinieka" lasītāji cītīgi fiksē policistu darbības. Bet vēlreiz jāatgādina, ka Ceļu satiksmes noteikumos ir izklāstīts, kā policisti drīkst vai nedrīkst rīkoties. Aplūkojiet šos foto un spriediet paši, vai policisti drīkstēja vai nedrīkstēja tā atstāt savu auto.

Kristīna 20. septembrī: "Pats "galvenais" invalīds pie veikala "IKI" Vecmīlgrāvī. Kad ziemā zīmi bija apklājis sniegs, soda kvītis līmēja, ja kāds izdarīja tāpat, bet šodien ir diezgan saulains rīts..."

Varis 2. oktobrī: "Šādi uz dzeltenā krusta un veloceliņa 30. septembrī pulksten 13.10 uz Skolas ielas Rīgā bija novietots policijas busiņš."

Es redzu 19. oktobrī: "Kurš drosminieks grib pamēģināt šādi "noparkoties"? (Liepāja, 19. oktobris, pulksten 00.20)"

Kaspars 24. oktobrī: "Policisti lidostā aizrāda visiem, kas pārkāpj apstāšanās un stāvēšanas noteikumus. Bet vai paši nepārkāpj?"

Kļūstiet par DELFI Aculiecinieku! Sūtiet foto, video reportāžas vai savu viedokli par sabiedrībā aktuāliem notikumiem uzaculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru! Reģistrētie autori par publikācijām saņem DELFI dālderus, kurus iespējams apmainīt pret vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!