Foto: DELFI Aculiecinieks
Spēcīgā vējā dēļ Latvijā pirmdien plkst. 22.30 elektroapgāde bija traucēta apmēram diviem tūkstošiem mājsaimniecību, aģentūrai BNS pastāstīja elektroenerģijas sadales sistēmas operatora "Sadales tīkls" preses sekretāre Ilze Rubene.

Viņa informēja, ka tostarp visvairāk elektroenerģijas atslēgumu ir Kuldīgas novadā - apmēram tūkstotis, kā arī Liepājas apkaimē.

"Sadales tīkls" preses sekretāre arī pavēstīja, ka elektroenerģijas bojājumu novēršanā iesaistītas 44 brigādes, kā arī strādā 23 dispečeri.

"Sadales tīkla" elektroapgādes atslēgumu karte liecina, ka situācija strauji pasliktinās - ja plkst. 22.30 Latvijā kopumā bija reģistrēti 192 avārijas atslēgumi, tad plkst. 23.30 avārija atslēgumu skaits sasniedzis 554.

Jau vēstīts, ka tuvojošais ciklons, kam vācu meteorologi devuši vārdu "Kristiāns", Kurzemē un Vidzemē var atnest lielākos vēja postījumus pēdējo gadu laikā – kopš 2005.gada janvāra vētras. Stiprākais vējš Kurzemē gaidāms no pusnakts, kad prognozētas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 27-33 m/s. Nedaudz vēlāk vētra sasniegs Vidzemes ziemeļrietumu daļu, kur gaidāmas brāzmas līdz 24-28 m/s.

"Sadales tīkls" ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija "Latvenergo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!